Bila je žrtva nasilja, htjela je sebi oduzeti život: Sa 17 je rodila sina koji je danas milioner

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/Bsa4PSnhS-A/

Kada je Justin Bieber započeo svoju muzičku karijeru, niko nije moga ni naslutiti da će već u tinejdžerskim danima postati prava zvijezda. Da bi ga izvela na pravi put, njegova majka, Pattie Mallette, prošla je kroz pravi pakao. Ipak, uspjela je istrajati u svojim namjerama, i danas s ponosom može reći kako je njen sin plod njenih najboljih osobina, truda i zalaganja. Još kao četvorogodišnja djevojčica prošla je kroz vršnjačko, a potom i porodično nasilje. U svojoj autobiografskoj knjizi objavljenoj 2012. godine, opisala je svu torturu i psihičko zlostavljanje koji je preživjela od strane babysittera koji su vodili brigu o njoj.

Nedugo nakon toga, deda njenog drugara iz djetinjstva pokušao ju je seksualno iskoristiti. Tokom trudnoće, kada joj je bilo svega 17, bila je žrtva nasilja i psihičke torture njenih vršnjaka i njihovih roditelja koji su u nju “upirali prstom” optuživši je za nemoral koji je navodno širila u kraju u kojem je živjela.

-Jednostavno, znala sam da ne mogu. Znala sam samo da treba da ga zadržim. I da dam najbolje od sebe. Znate, nisam znala kako ću sve to, ali jednostavno nisam mogla da odustanem- priznala je Mallette.

Ona je još ispričala kako je sve vrijeme krivila sebe zbog svega što joj se dogodilo, a čak je na sebe prebacivala krivicu koju je osjećala nakon brojnih nasrtaja starijih muškaraca koji su u njoj vidjeli lak plijen.

https://www.instagram.com/p/ByRSlmlDi42/

Iako su je svi ohrabrivali da prekine trudnoću i vrati se svojoj porodici, nije željela da ih posluša. U jednom trenutku, usljed nervnog rastrojstva, Pattie je odlučila izvršiti samoubistvo bacivši se pod kamion koji se kretao velikom brzinom. Izbjegavši smrt, odlučila je život promjeniti iz korijena, zadržala je bebu, a danas, s ponosom ističe kako je njen sin njen najveći uspjeh, a milione koje ima na računu, smatra nagradom za svu patnju koju su proživjeli.

View this post on Instagram

Day off doin NOTHIN! Happy birthday to me! Thanks for all the bday love!! ❤️ I got SO MANY FLOWERS from so many friends this year! 😭💐🙌🏽 I feel so loved!!!! Thank you!! I needed it. ❤️New year, new day, new mercies! Leaving the past behind. No where but up baby! Love Love Love! It wins!! 🌈 . . . . . Brothers, I do not consider that I have made it my own. But one thing I do: forgetting what lies behind and straining forward to what lies ahead, I press on toward the goal for the prize of the upward call of God in Christ Jesus. Philippians 3:13-14 ESV. . . Do not be afraid; you will not be put to shame. Do not fear disgrace; you will not be humiliated. You will forget the shame of your youth and remember no more the reproach of your widowhood. For your Maker is your husband— the Lord Almighty is his name— the Holy One of Israel is your Redeemer; he is called the God of all the earth. Isaiah 54:4,5

A post shared by Pattie Mallette (@pattiemallette) on

Pročitajte još