Oni su jedinstveni u svijetu modne industrije: Najveće mane pretvorili su u svoje glavne adute

Piše: Redakcija

Baš kao što modeli imaju veliki uticaj na milione djevojaka, postavljajući standarde kada je riječ o figuri kakvu bi trebale imati, do oblika obrva na njihovom licu, mnoge od njih, pomogle su u stvaranju opšteg utiska o tome kako danas treba doživljavati žensku ljepotu. Svjedoci smo da se pojam ljepote mijenja iz dana u dan, i sve ono što se nekada smatralo modnim promašajem ili čak nije moglo biti shvaćeno kao dio modne scene, danas je društveno prihvatiljivo i predstavlja dio standardizovaner modne scene. Brojni su modeli koji danas šetaju svjetskim modnim pistama, a čij fizički izgled, djeluje prilično nekonvencionalno. Upravo su takvi modeli, postali jedni od najpoželjnijih i najuticajnihij u svijetu svjetske modne scene.

Winnie Harlow

Ova tamnoputa manekenka pažnju javnosti privukla je svojim gracioznim hodom po pisti, ali je sigurno da su mnogi bili prilično iznenađeni kada se djevojka sa rijetkim kožnim promjenama na licu pojavila na modnoj sceni. Zasigurno jedna od najedinstvenijih ličnosti na modnoj sceni koju na Instagramu prati više od 6 miliona fanova, danas osvaja modne piste širom planete. Njena “mana” postalo je njeno najjače oružje zbog čega ne treba da čudi da se za njenim angažmanom raspituju ne samo modne kuće već i brojni izvođači koji je žele vidjeti u svojim video spotovima.

Darius Vernon

Kada se prvi put pojavio na modnoj sceni, ovaj ekscentrični momak, privukao je veliku pažnju svjetske javnosti. Iako se i dalje podjednako uspješno bavi i muzikom, Darius je uveliko zakoračio u svijet modelinga. Budući da poput svoje kolegice Winnie Harlow, Darius također pati od rijetko oblika promjene na koži koje se naziva vitiligo. Ovaj oblik promjene na koži izražen je najviše na njegovim usnama koje su gotovo bijele, dok slične promjene na koži ima i na rukama. To mu nije smetalo da svoj neizmjerni talenat pokaže na javnim nastupima, a brojne tetovaže koje ima na svojoj koži, odraz su njegovog karaktera i želje da i drugima koji imaju slične promjene na koži, da dozu hrabrosti i pokaže da osobe sa ovakvim i sličnim “manama” ne treba da se skrivaju od javnosti, već da svoje tijelo doživljavaju onakvim kakvo zaista i jeste.

FOTO: FACEBOOK

Sabina Karlsson

Kada ste plus size manekenka, to je ok. Ali kada ste i pored izrazitih oblina, model čije lice obiluje izraženim narandžastim pjegicama, onda ste sigurno veoma hrabi i svoj put u svijetu modne industrije shvatate i više nego ozbiljno. Sabina sebe nikada nije smatrala drugačijom niti se po bilo čemu izdvajala od svojih drugara. Svjesna je svog izgleda koji je na najbolji način iskoristila za promociju tijela djevojaka koje nisu one “savršene”. Ono čega se ova mlada djevojka pribojavala na samom početku karijere, bio je strah od toga da djevojke sa loknicama i nisu baš poželjne u modnoj industriji. sa druge strane, vidjela je šansu da kao plus size manekenka ostvari zapaženu karijeru, u čemu je i uspjela.

Pročitajte još