Krenula je sa dna i stigla do vrha: Danas je jedna od najbogatijih žena u SAD

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BxucGoEnY5F/

Počevši trenirati tenis u trećoj godini, djevojčici po imenu serena, mnogi su već tada predviđali veliki uspejh. Postala je šampionka SAD u svim uzrasnim kategorijama, a često se takmičila sa mnogo starijom i fizički dominantnijom djecom, no to joj nikada nije predstavljalo problem. Zbog svojih fizičkih predispozicija, često je bila ismijavana i stavljana na rub srama, ali ju je to samo učinilo jačom. iako je nedavno proslavila svoj 37. rođendan, Serena Williams i dalje važi za favorita na takmičenjima gdje god da se pojavi. Najtrofejnija je žena u svijetu tenisa sa osvojenih čak 23 grand slam turnita, a ukupno je tokom bogate karijere osvojila njih 72 i tu se ne želi zaustaviti.

Nakon što je magazin “Forbes” objavio listu najbogatijih žena u SAD, njeno ime našlo se na posljednjem, 80. mjestu, što je svakako veliki uspjeh, budući da je samo tokom sportske karijere zaradila milione dolara, dok je dodatni saldo na svom računu “popravila” kada je uplovila u svijet biznisa.

Da je uspješna na svim poljima, Serena je dokazala kada je pokrenula organizaciju “Serena Ventures” koja je svojim radom pomogla hiljadama žena da se osamostale i ohrabre u razvoju sopstvenog biznisa. Veliku pomoć pružio joj je njen suprug, Alexis Ohanian, osnivač “Reddita” koji je Sereni uspio usaditi preduzetnički duh, nakon čega je u svijet biznisa uplovila poput pravog profesionalca.

Serena je svoj biznis nastavila širiti kroz modnu industriju pokrenuvši sopstveni brend pod nazivom “S by Serena” koji je doživio ogroman uspjeh. Prema procjenama “Forbesa”, Serena je “teška” čak 225 miliona dolara, a sudeći prema velikom uspjehu koji ostvaruje njen modni brend, ova suma, uskoro bi mogla biti veća. Do tada, na čelu liste najbogatijih žena u SAD i dalje se nalazi Diane Hendricks koja je rukovodeća osoba kompanije “ABC Supply”. Prema procjeni “Forbesa”, njeno bogatstvo iznosi oko 7,2 milijarde dolara. Drugu poziciju zauzima Meg Whitman, nekadašnja direktorica “Ebaya” čije bogatstvo iznosi 3,7 milijardi, dok je na terćem mjestu najbogatijih amerikanki Marijan Ilič, osnivačica “Little Caesar” lanca picerija, čija se imovina procjenjuje na preko 3 milijarde dolara.

https://www.instagram.com/p/BPDXCHWALBP/

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti