Milan Popović za Azru o sporu sa Severinom: Ovo je inat povrijeđene ostavljene žene

Piše: Redakcija

Gotovo da nema mjeseca u kojem se barem jednom u regionalnom medijskom prostoru ne spomenu bivši partneri Severina Kojić i Milan Popović. I taman kad neki možda pomisle da će novo sudsko ročište donijeti rješenje i zatvoriti poglavlje sudske borbe za starateljstvo nad njihovim sedmogodišnjim sinom Aleksandrom, čuju se nove optužbe.

Naime, prošle sedmice je Popović kazao kako je pred njegovim domom u Zagrebu, u koji je nedavno uselio, ostavljen nepoznat zapaljiv predmet. Za ovaj čin optužio je bračni par Kojić, odnosno Severininog muža Igora, rekavši da on ništa ne radi bez njene saglasnosti. Popović za naš magazin govori o ovom slučaju.

KRIVIČNA PRIJAVA

– Samo oni mogu da znaju zašto to rade. Svakako to što rade nije za pohvalu. Predmet koji je postavljen ispred ulaza u moju kuću je zapaljiva naprava na kojoj se vidi da je rađeno. Nije svijeća. Preduzeo sam dodatne mjere zaštite, ali imam i puno povjerenje u državne organe ovdje da će svoj posao da odrade kako treba – kaže na početku razgovora.

Ipak, krivičnu prijavu protiv Igora Kojića nije podnio.

– Ovdje je došlo do nesporazuma. U trenutku kada me inspektor pitao da li hoću da podnesem krivičnu prijavu, još nisam znao ko je postavio tu napravu. Sada je situacija takva da bi krivičnu prijavu po službenoj dužnosti trebala da podnese ili policija ili državno tužilaštvo – govori Popović i pojašnjava šta je razlog zbog kojeg on i hrvatska pjevačica ne mogu toliko dugo pronaći rješenje u vezi sa starateljstvom nad djetetom.

– Vjerovali ili ne, ono zbog čega se vodi naš spor jeste moja želja da sa sinom provodim jednako vremena koliko i njegova majka, te, kada je majka spriječena da bude s njim, da mi dozvoli da ja tada brinem o njemu – navodi i dodaje da se hrvatska pjevačica zapravo u cijeloj situaciji inati.

– To je inat povrijeđene ostavljene žene. Po meni inat bi trebao da bude kažnjiv po zakonu, sankcija bi trebala da bude privremeno oduzimanje djeteta od roditelja koji se inati i davanje na skrb drugom roditelju.

Kompletan tekst čitajte u aktuelnom izdanju magazina Azra. 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti