Nakon 13 spontanih pobačaja, napokon su postali roditelji djevojčice

Piše: Redakcija

Bračni par Laura i Dave Worsley godinama su imali želju dobiti dijete. Ta je želja bila toliko jaka da ih ni 13 spontanih pobačaja nije spriječilo u tome. Čak 11 Laurinih trudnoća završilo je u prvom tromjesečju, a dva dječaka spontano je izgubila u 17. i 20. sedmice trudnoće.

Još 2008. godine Laura je doživjela prvi pobačaj, a nakon trećeg su krenuli u temeljite pretrage u bolnici u Coventryju. Tamo je bračni par primio vijest da Laura pati od antifosfolipidnog sindroma odnosno autoimune bolesti zbog koje su trudnoće rizične.

No, uz to je dobila i dijagnozu histiocitičnog intervilozitisa zbog kojeg tijelo ‘odbija’ trudnoću.

– Radili smo ispitivanja, obavili sve testove i isprobali različite terapije nadajući se da će nešto funkcionirati – rekla je Laura za BBC i dodala kako je mislila da “ako nema bebu, nema smisla života.”

Iako su kanili odustati, dali su posljednju šansu profesorici Siobhan Quenby koja se bavila upravo takvim najtežim slučajevima, a za Lauru je pripremila korištenje steroida i lijekova kako bi se održala stabilnost sluznice maternice i utrobe.

Ubrzo je zatrudnjela – bila je to 14. trudnoća po redu i napokon ona koja je završila porodom. Laura i Dave dobili su kćerkicu Ivy carskim rezom, a težila je oko 770 grama. 

 – Dave ju je prvi vidio. Pokazao mi je njenu fotografiju kada sam se probudila – ispričala je mama koja je svoju kćerku prvi put primila tri dana nakon njenog rođenja. 

Ivy je puštena iz bolnice nakon 11 sedmica, a danas je uspješna devetomjesečna djevojčica.

– Gledam je i razmišljam o tome kako se čuda doista događaju. Čitala sam o čudima drugih, a sada imam i svoje – izjavila je Laura.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti