Testament glumačke legende otkriven: Supruzi ostavljam sve, na pokopu želim svećenike ali samo da šute

Piše: Redakcija

Teško je najbrojati sve uloge koje je u bogatoj karijeri odigrao Pavle Vuisić. „Otac na službenom putu“, „Maratonci trče počasni krug“, „Ko to tamo Peva“, smao su neki od filmova koji su pavla učinili glumačkom legendom ovih prostora. No, jednako kako je njegov profesionalni život bio ispunjen kvalitetnim rolama, ništa manje nije zanimljiv ni njegov privatni život. Pavle je preminuo 1988. godine u 62.godini, nakon tromjesečne borbe s karcinomom. Mnogo je pisao, te je jednu pjesmu posvetio smrti.

-Želim umrijeti. Bože, koji si svemoguć, učini tako i budi miran. Platit ću. Znam, i ti si korumpiran – napisao je svojevremeno.

Zanimljivo je da je svoju sahranu isplanirao do najsitnijeg detalja. Prvo je tražio da se vijest o njegovoj smrti objavi tri dana nakon što umre. Iako nije bio vjernik, ipak je želio da mu na sprovodu budu prisutna crkvena lica. Šest godina prije smrti satavio je i testament, koji je tek nedavno objavljen. U njemu je svu imovinu prepisao na suprugu Mirjanu i od nje tražio: „Mirjana, ako poslije mene ostane, ima da me sahrani sa svim adetima i čestima crkve pravoslavne, sa šest popova da se pred mojim tijelom vide i čuju. Sahraniti me ima u grobnicu našu, posmrtni govor ili slično da se čuo nije. Ovijeh šest popova (koje za inat hoću) da sve ono što se oko groba radi, rade i šute. Šute. Neka u sebi pjevaju. Budući da mislim umrijeti, što bih i onako sve ovo pisao, još vas jednom molim da mi nikakav komunist ni govora, ali ni jedne riječi ne progovori, jer ću se u grobu prevrnuti i ne samo prevrnuti, već i ustati iz groba da ga noću morim i da mu, njemu i svima, koliko ih je na svijetu, je…m mater – napisao je Vuisić.

View this post on Instagram

i Dragan Gaga Nikolić(1985)

A post shared by Pavle Vuisic (@pavle.vuisic) on

Naravno, Mirjana je ispoštovala svaku suprugovu želju, te je na njegovom ispraćaju bila samo ona i šest svećenika. Vijest o smrti objavljena je kako je Pavle i tražio tri dana nakon smrti.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti