Poznati na ljetovanju: Odmori iz snova

Piše: Redakcija

Sezona godišnjih odmora je u punom jeku. Spas od vrućine su slavne dame i frajeri uglavnom pronašli na moru ili uz bazene. Dok jedni uživaju u kupanju i sunčanju, drugi su se posvetili sportskim aktivnostima i igri s mališanima na plaži. Pjevačica Jelena Karleuša je nakon završetka muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“, u kojem je bila jedna od članova žirija, s kćerkama Nikom i Atinom otputovala u jedno od luksuznih turskih odmarališta u Antalyji. Ako je suditi prema onome što objavljuje na Instagramu, žensko društvo uživa u kupanju na rajskim plažama, ali i u večernjim zabavama. Nezapaženo svakako nije mogla proći ni Jelenina zanosna figura, koju ponosno pokazuje u prilično oskudnim kupaćim kostimima.

Antalyju su izabrali  i poznati bh. pjevač Amel Ćurić, kao i rukometni reprezentativac Mirsad Terzić. Amel odmara sa suprugom Jelenom i sinom Kanom, kojima je ovo i  prvo ljetovanje s nasljednikom, koji će 9. jula proslaviti prvi rođendan.

– U Antalyji smo na odmoru iz snova. Bili smo na mnogo mjesta, od Evrope, preko Azije pa do Amerike i mogu reći da Antalyja spada u top pet destinacija. Ljetovanje sa sinom je neponovljiv doživljaj. On je u fazi kada otkriva sve i sve mu je zanimljivo, a uživa da se igra u pijesku – kaže Amel za naš magazin.

U lijepom vremenu i savršenim plažama ovog turskog mjesta uživa i porodica Terzić, rukometni as Mirsad sa suprugom Dinkom i sinovima Makom i Isakom.

– Odlično se provodimo. Ovdje je divno, a hotel je odličan. Ostajemo 11 dana – kaže Mirsad za „Azru“.

Na prvom odmoru sa sinom je i hrvatska glumica Nataša Janjić, koja, osim u slikanju, uživa i u jutarnjim kafama uz plažu, kao i dugim šetnjama sa svojim dječakom.

– Jedna od onih čarobnih ljetnih šetnji o kojima često maštamo zimi – napisala je Nataša ispod jedne od fotografija.

Sa članovima porodice, 38-godišnjom suprugom Ilary, kćerkama Chanel i Isabel, te sinom Cristianom,  uživa i legendarni italijanski fudbaler Francesco Totti. Oni su se ove godine odlučili za ljetovanje na Ibizi, a ponosnom tati nije bilo teško da mlađu mezimicu nosi do plaže.

U naručje je svog jedinca uzela i slavna pjevačica Severina, koja s Aleksandrom odmara na Šolti.

– Ne dam vjetru da te dira – napisala je ona ispod zajedničke fotografije, na kojoj se vidi da uživaju u zalasku Sunca.

O kombiniranju studentskih obaveza s odmorom najbolje govori primjer mlade bh. pjevačice Ammare Mistrić, koja trenutno boravi u Dubokoj.

– Na moru sam, ali uporedo izlazim na rokove i polažem ispite, jer sam vanredni student treće godine komunikologije na Univerzitetu u Mostaru. Kako su mi rokovi svakog drugog dana, skoknem na more, a na pravi odmor idem u devetom mjesecu. Prethodnih mjeseci sam imala mnogo nastupa i odmor mi je baš potreban – kaže Ammara.

Jadran  je izabrao i bivši hrvatski fudbalski reprezentativac Mario Mandžukić, koji se od stresa, nakon naporne sezone u italijanskom „Juventusu“, odmara vozeći jet-ski.

– Gospodin „No Stress“ – napisao je on ispod fotografije koju je objavio na društvenim mrežama.

O stresu ne razmišljaju ni svjetski poznata manekenka Izabel Goulart i njen dečko, fudbaler, Kevin Trapp, koji odmaraju na plažama grčkog Mikonosa. Osim u razmjenjivanju nježnosti, par se opušta i igrajući padelu (kombinacija tenisa i squasha). Društvene mreže su usijane, Elizabeth izgleda kao milion dolara, a savršeno isklesan je i njen izabranik. Poglede je zanosnim tijelom privlačio i Lucas Hernandez, fudbalska zvijezda „Atletico Madrida“.  Za njegovog kolegu, fudbalera Francka Ribéryja iznajmljivanje skupocjene jahte bila je sitnica, budući da mu profesionalni ugovor na godišnjem nivou obezbjeđuje plaću od 13 miliona eura. Paparazzi su tako zvijezdu „Bayern Municha“ uslikali kako se tušira na jahti nakon plivanja.

Da olakšaju posao regionalnim paparazzima na visokim temperaturama potrudile su se i pjevačice Nina Badrić i Ilda Šaulić, koje su uživale u poziranju čak i na plusu. Fotografije su brzo završile na društvenim mrežama.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti