Juliette Norton: U dobru i u zlu s Jamieom Oliverom

Piše: Redakcija

Foto: Instagram

Da je prije 20 godina ozbiljno shvatila riječi bračnih zavjeta – u dobru i u zlu, Juliette Norton je pokazala ove godine, kada je njen suprug Jamie Oliver obznanio da njegovo poslovno carstvo propada i da će zatvoriti 22 restorana i otpustiti  hiljadu ljudi. Četrdesetčetverogodišnja Juliette, majka njihovo petero djece, ostala je uz supruga u teškim danima i bila mu najveći oslonac. U intervjuu za magazin “Red” Juliette je priznala da su oboje slomljeni zbog svega što im se u poslu desilo, te da im sada samo treba malo odmora kako bi u glavi složili kockice svega što su preživjeli. No, najavila je da se raduje njihovoj 20-oj godišnjici braka, kao i da planiraju obnoviti bračne zavjete.

View this post on Instagram

Our first ever holiday together ❤️

A post shared by Jools Oliver (@joolsoliver) on

– Želim da to uradimo. Ali ovoga puta ćemo bračne zavjete obnoviti na naš način, drugačije nego kad smo se prvi put vjenčali. Vjenčanje ćemo organizirati vani i plan je da svi budemo bosi – ispričala je Norton koja s Jamieom ima tri kćerke Poppy, Daisy i Petal, te sinove Buddyja i Rivera.

Juliette je domaćica, posvećena odgoju njihovo petero djece;  kćerkama Poppy, Daisy i Petal, te sinovima Buddyju i Riveru. Jamie nikada nije krio da je njihov dom stabilan upravo zbog njegove supruge, koja vješto drži sve konce u svojim rukama. Zahvaljujući njoj, on je imao vremena da se strastveno posveti svojoj drugoj velikoj ljubavi kuhanju, koje mu je donijelo svjetsku slavu i epitet najpoznatijeg kuhara na svijetu. Toliko je radio da je nerijetko izbivao iz kuće, tražeći i kombinirajući savršene recepte znao je izgubiti pojam o vremenu, čak se jedne prilike kući vratio sa zelenim tragovima na koljenima. Supruga ga je tada optužila da je vara, da bi tek kasnije shvatila kako mu je odjeća zelena jer je sam brao povrće za jedan od njegovih restorana.

Podsjećamo, Jamie je pokušao spasiti poslovno carstvo, tako što je pretprošle godine investirao čak 12 miliona funti vlastitog novca. nažalost, nije bilo dovoljno; od 25 restorana koliko ih je Oliver imao u cijelom svijetu, ostala su na kraju samo tri da rade. No, znajući njega, nema sumnje da će se ponovo dići na noge i pokušati napraviti ozbiljan biznis. Na podršku supruge uvijek može da računa!

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti