Martina Navratilova sa bračnom partnericom uživala u teniskom meču: Ljubav koja je prekinula niz tragičnih događaja

Piše: Redakcija

Ovogodišnji teniski turnir “Wimbledone”  okupio je na tribinama brojne  legende iz svijeta ovog sporta,  a jedna od onih koji su privukli najviše pažnje svakako je bivša teniserka  Martina Navratilova. Ona je došla u društvu supruge  Julije Lemigove koja je, osim zbog svoje ljepote zanimljiva i zbog prilično interesantne biografije. Naime, Julija je posljednja misica SSSr-a, a u javnosti se dugo govorilo o njenoj aferi s  Brosardovom Sternom koji je u to vrijeme bio u braku. Zbog nje je Stern ostavio suprugu, a ubrzo su dobili sina. No, ljubav je na kraju prerasla u opsesiju, te je Stern na svakom koraku pratio Juliju, a njihova se ljubavna priča prekinula tragedijom. 

Naime, samo pet mjeseci nakon što su ga dobili, njihov sin je preminuo, a sumnjalo da se se radi o ubistvu koji je počinila dadilja iz Bugarske. Njihov brak se nakon ovoga raspao, a Stern je ubijen 1995. godine. 

Zbog svega toga je za Juliju susret s Martinom 2006. godine bio zaista životni preokret poslije kojeg je sve krenulo na bolje. Njih dvije su se zabavljale šest i po godina, a zatim su se vjenčale. Naime, Julija nije htjela da žuri s brakom prije svega zbog kćerki Eme i Viktorije, za koje nikada nije otkrila ko im je otac. Zanimljivo je da je Martina zaprosila Juliju  na US Openu.

Pročitajte još