Nedavno je uhapšen zbog porodičnog nasilja: Rajko Dujmić u zatvoru bi mogao ostati nekoliko mjeseci

Piše: Redakcija

Poznati hrvatski muzičar i jedan od osnivača benda “Novi fosili” Rajko Dujmić uhapšen je početkom mjeseca, zbog prijetnji i fizičkog napada na suprugu Snježanu. Dan poslije je zbog lošeg zdravstvenog stanja upučen i u bolnicu. Nakon nemilog događaja, određen mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

– Na teret mu se stavlja prijetnja i tjelesna povreda. Određena mu je kazna do tri godine zatvora, a uhapšen je 1. jula. U srijedu se pojavio na zagrebačkom Županijskom sudu kada je Snježana Dujmić dala iskaz. U pritvoru će biti do 1. avgusta, a tada državni advokat može zatražiti produženje istražnog zatvora. U tom slučaju moj okrivljenik bi ondje mogo provesti još dva mjeseca – rekla njegova advokatica Sandra Hančić za “Tportal”.

Navodno, susret sa suprugom Snježanom protekao je vrlo suzdrržano, nisu se pozdravili niti komunicirali jer muzičar ne smije ni komunicirati sa suprugom tokom trajanja sudskog postupka.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti