Prošetajte rajskim ostrvom Richarda Bransona, koje iznajmljuje za 60.000 dolara dnevno

Piše: Redakcija

Ostrvo Necker, nalazi se u vlasništvu britanskog milijardera Richarda Bransona, koje je naprosto  oličenje luksuza. Tu su odsjedale svjetske zvijezde i članovi kraljevske porodice. Prije nekoliko godina, Bransonov raj na Karibima je mnogo oštećen u požaru, a glavna kuća na ostrvu je skoro u potpunosti bila uništena.

No, za bogataša kakav je Branson rekonstrukcija kuće je bila prava sitnica, tako da ju je ubrzo nakon požara ponovo otvorio i stavio na raspolaganje onima koji mogu priuštiti njeno iznajmljivanje. Naime, za jednu noć u ovom raskošnom zdanju potrebno je izdvojiti 60.000 dolara.

Privatna kuća na ostrvu, koja je u Bransonovom vlasništvu od 1979. godine, ima osam spavaćih soba sa balkonom i kupatilom. Na spratu je glavni apartman s kojeg se pruža panoramski pogled na Atlantski okean i okolna ostrva. Branson omogućava i izdavanje čitavog ostrva na kojem može boraviti 30 osoba, no to mogu priuštiti samo najbogatiji, jer je cijena za jednu noć 411.000 dolara.

View this post on Instagram

#neckerisland #sushi #sushiboat #travel

A post shared by Vinh (@vinhmpd) on

View this post on Instagram

Current view #NeckerIsland #BVI

A post shared by Alton Bertie (@alton.bertie) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti