Mira Banjac uskoro puni 90 godina: Kad ne budem radila, ja ću da uginem kao biljka koju nisu zalivali

Piše: Redakcija

Iako uskoro puni 90 godina, glumica Mira Banjac trenutno radi na tri filmska i serijska projekta. Da joj godine ne mogu ništa, pokazuje to toliko je aktivna, ali i njena svakodnevnica.

– Moj radni dan je kao i svake mame i domaćice. Veoma volim porodicu i domaćinstvo. Mi volimo da jedemo supe nedjeljom, da jedemo kolače, i mi smo to ispoštovali. Taj put do pijace za mene je uvijek interesantan. Tu sjede moji Novosađani, stari koji me znaju i koji znaju sve što sam ja radila, penzioneri s kojima volim da popričam, a i oni vole sa mnom da popričaju. To je lijepo . Moj je dan uglavnom u nekim domaćinskim poslovima, kojih se ja ne libim i volim da ih radim – otkrila je Mira za “Glossy.espreso.rs”.

Otkrila je i da je tajna njene dugovječnosti upravo rad. 

– Kad ne budem radila, ja ću da uginem kao biljka koju nisu zalivali. Ako i jesam bolesna kod kuće, kad odem negdje na snimanje, ne fali mi ništa. U tome nalazim eliksir, neku svoju snagu. Posao za mene nije kuluk, već terapija. Više molim Boga da što duže radim nego da što duže živim. Drugo, spoznala sam da čovjek ne smije odmah, kad ga nešto malo zaboli, da trči kod ljekara u bolnicu. Morate se pomiriti sa svojim godinama, morate spoznati svoje tijelo. Moramo znati da bismo mu mogli pomoći. Treba naučiti kako da pomogneš sam sebi da bi mogao da pomogneš i drugima – rekla je. 

 

 

Pročitajte još