Ove zvijezde iza sebe imaju ubistvo

Piše: Redakcija

Vjerovali ili ne, deseci poznatih osoba su zaslužne za smrti drugih ljudi. Mnogi su bili dio tragičnih nesreća koje su rezultirale smrću, dok su drugi počinili hladnokrvna ubistva. Neki od zvijezda su za svoja djela služile zatvorske kazne, a drugi su se izvukli. Kako god, teško je vjerovati da su nam neka omiljena lica skrivila smrt nedužnih ljudi.

Caitlyn Jenner

Olimpijska i reality zvijezda je bila uključena u fatalnu automobilsku nesreću u februaru 2015. godine.

Prema svjedocima, Jennerin se SUV zabio u bijeli automobil koji je “otklizao” u nadolazeća vozila. Vozač automobila je poginuo, dok je sedam osoba povrijeđeno.

Policija je nakon nesreće otkrila da je Jenner samovoljno htjela dati krv za test na alkohol i droge nakon nesreće te da nije vozila prebrzo.

Nakon što je prošla oba testa, tvrdila je da su za sve krivi paparazzi koji su je pratili, no policija joj nije povjerovala.

Sid Vicious

Problematični basist Sex Pistolsa nasmrt je izbo svoju djevojku Nancy Spungen 1978. godine.

Kada ga je policija prvi put ispitala, Vicious je tvrdio da je pronašao Nancy mrtvu na podu njihove hotelske sobe, no kasnije je priznao da ju je izbo, ali da ju nije htio ubiti. 

Iako je optužen za ubistvo, muzičaru se nikada nije sudilo jer se predozirao dok je još bio na slobodi.

Oscar Pistorius

Četverostrukom paraolimpijskom prvaku se već godinama sudi za ubojstvo djevojke Reeve Steenkamp.

View this post on Instagram

#oscarpistorius. Backstory. With Valentines Day yesterday my memories went back 6 years to the day that one of the maddest stories I have ever covered happened. Global superstar Oscar Pistorius shot and killed his girlfriend, Reeve Steenkamp. I noticed some local news outlets in Johannesburg around 7am reporting the story and by 9am it was lead story globally with ever networks running the story. What happened after that was the most intense and published court case in history in many ways. It was the birth of Twitter as a court room reporting source. I think I made 45 trips from Johannesburg to Pretoria during the course of the trial to cover this case. For now Oscar is still in prison. Spoz the next time I see him is when he is released…. @epaphotos @canonrsa #crime #murder #canonambassador #liveforthestory #reevasteenkamp #court

A post shared by Kim Ludbrook (@kimludbrook) on

Naime, atletičar je ispalio tri hica iz pištolja kroz zaključana vrata kupaonice, a navodno je mislio da puca na provalnika.

Venus Williams

Američka teniserka učestvovala je u saobraćajnoj nesreći 2017. u kojoj je poginuo muškarac.

Williams je skrivila nesreću tako što na raskrsnici nije imala prednost te je u nju direktno udarilo drugo vozilo. Iako je vozačica preživjela, njen 78-godišnji suprug je preminuo od povreda zadobivenih u nesreći.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti