Dasha Zhukova: Dvije godine nakon razvoda od Abramovicha ponovo pred matičarem

Piše: Redakcija

 

Bivša supruga ruskog bogataša i vlasnika fudbalskog kluba „Chelsea“ Romana Abramovicha, Dasha Zhukova uskoro će ponovo stati pred matičara. Sudbonosno DA izgovorit će pet godina mlađem Grku, nasljedniku brodograđevinskog carstva Stavrosu Niarchosu. Lijepu vijest par je podijelio tokom proslave Dashinog 38. rođendana. Iako su se zaručili krajem prošle godine, vezu nisu izlagali očima javnosti. Takav međutim, nije bio Dashin brak s Romanom, koji je okončan prije dvije godine. Redovno su svijet obilazile njihove zajedničke fotografije, pa nije bilo ni čudno što im je razvod protekao pod budnim okom medija i javnosti, koje je zanimalo i to kako će bivši supružnici dogovoriti skrbništvo nad dvoje zajedničke djece, ali i podijeliti ogromno materijalno bogatstvo.

– Nakon deset godina zajedničkog života donijeli smo tešku odluku da krenemo svako svojim putem, no ostat ćemo bliski prijatelji, roditelji i partneri u projektima koje smo radili zajedno. Obavezali smo se da zajedno odgajamo našu djecu – napisali su Dasha i Roman u zajedničkoj izjavi objavljenoj u „New York Postu“. Tako je stavljena tačka na brak koji u početku bio tajna, budući da se nekoliko godina vjerovalo da su samo u vezi.

Koliko je Dasha dobila novca u brakorazvodnoj parnici ostalo je nepoznato. Zna se samo da je njeno vlasništvo postala luksuzna nekretnina u njujorškom Upper East Sideu, vrijedna nevjerovatnih 150 miliona maraka. Lagodan život Dasha nije dobila s Romanom, na visokoj nozi je živjela i ranije. Dasha potječe iz bogate ruske porodice. Njen otac Aleksandar Zhukov toliko je zaradio novca trgujući naftom, da bi porodica mogla lagodno živjeti još tri života, dok je njena majka karijeru gradila kao naučnica. Mnogo novca u kući donijelo je i svađe i probleme, pa su joj se roditelji kad je imala samo tri godine razveli. Skrbništvo je pripalo majci, zbog čega se Dasha sa samo deset godina preselila iz Rusije u Ameriku. Nakon nekoliko mjeseci provedenih u Houstonu, Dasha i mama se sele u Los Angeles, gdje je Dasha nastavila školovanje u tamošnjoj židovskoj školi, da bi potom pohađala California’s Pacific Hills School. Iako je kasnije upisala University of California, ubrzo se preselila u London i prijavila za učestvovanje u istraživanju naturopatskih lijekova, od čega je brzo odustala.

Na naslovnice svjetskih medija nije došla, iako je mogla, zbog ljepote, obrazovanja i bogatstva, već veze s tada popularnim teniserom Maratom Safinom. Nakon raskida Dasha pakuje kofere i iz Velike Britanije se seli u rodnu Moskvu, gdje, 2006. godine, upoznaje Romana. Ljubav je planula i Abramovich, objavili su tada tabloidi, zbog mlade i fatalne Dashe ostavlja suprugu Irenu, što je bio njegov drugi brak u kojem je dobio čak petero djece.

Ne zna se koliko je Romana razvod koštao, ali se u to vrijeme šuškalo kako je Irina u brakorazvodnoj parnici angažirala čuvene britanske advokate i specijaliste za razvode Raymonda Tootha, poznatog i kao „ralje“, te Nicholasa Mostyna QC-a, poznatog i kao “Gospodin isplata“, koji je zastupao i Sira Paula McCartneyja u njegovom razvodu od Heather Mills, a koji su isposlovali da Irina, novodno, dobije 300 miliona dolara, uključujući kuće u Britaniji i Moskvi, jahtu, avion, kao i Romanovu garanciju da će on pokrivati sve troškove života njihovo petero djece.

 

Da li zbog parnice ili drugih razloga, Roman i Dasha su svoju vezu skrivali godinama, te su se čak, 2008., u tajnosti i vjenčali. Navodno, na nagovor supruga, Dasha je s poslovnom partnericom Christinom Tang pokrenula modnu liniju Nova and T. No, ubrzo je moda pala u zaborav i počela je rad u nekoliko neprofitabilnih organizacija, a borila se i za očuvanje kulture, posebno u Moskvi, u kojoj je otvorila muzej, ali i pokrenula časopis „Garage“. Svjetski tabloidi sada šuškaju kako je ruskoj ljepotici ponovo pošlo za rukom osvojiti srce jednog od svjetskih bogataša, s kojim je ljubav planula na dočeku Nove godine u Peruu. Par se ne osvrće na pisanja i šuškanja, već uživa u svojoj ljubavi i pripremama za vjenčanje, čija lokacija je još tajna. Vijest o vjenčanju podijelili su sa celebrityjima kao što su bivši fudbaler David Beckham i glumica Liv Tyler, koji su, između ostalih, prisustvovali Dashinom glamuroznom rođendanskom partyju. Nema sumnje da će biti i među zvanicama na vjenčanju.

 

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti