Zlostavljanje i psihički problemi su učinili svoje: Imala je 120 kilograma, a sada je pokazala zanosnu figuru

Piše: Redakcija

Bivša četvrta teniserka svijeta Jelena Dokić bila je velika nada svjetskog tenisa. Činilo se da bi tada 17-godišnja djevojka mogla pobijediti apsolutno svakog. Njenu karijeru obilježile su velike pobjede, poput one kada je sa samo 16 godina na Wimbledonu pobijedila Martinu Hingis. Protiv nje, pognute glave teren su napuštale i Kim Clijsters, Venus Williams i Justine Henin. Međutim, tenisku karijeru, uprkos sjajnim rezultatima, okončala je 2014. godine. Naime, ona je 2003. godine prekinula svaki kontakt s ocem Damirom, koji se protivio njenoj saradnji s hrvatskim trenerom Bornom Bikićem. Iako su mnogi godinama mislili da je to jedan od razloga što ne kontaktira s ocem i što je njena karijera krenula silaznom putanjom, razne spekulacije i negativne komentare Jelena je prekinula autobiografijom „Nesalomiva”, u kojoj je otkrila mnoge jezive detalje psihičke i fizičke torture koju je proživljavala od vlastitog oca, Damira Dokića.

– Ljudi misle da možeš da se otarasiš posljedica maltretiranja, ali ne ide to tako. Borila sam se s užasnom depresijom, bila sam na ivici samoubistva. Knjiga se zove „Nesalomiva”, ali on me je na kraju umalo slomio. Samo mi je trebalo nekoliko riječi utjehe, da me neko pita kako mi je, ali nikoga nije bilo.

Ona u autobiografiji objašnjava da se prvi put s tom torturom susrela još kada je imala šest godina, a kako je vrijeme prolazilo, njene muke su bile sve veće.

– Tortura je počela od dana kada sam prvi put uzela reket u ruke. On je s vremenom gubio kontrolu. Poslije poraza u polufinalu Wimbledona od Lindsay Davenport potpuno je poludio. Udarao me je, vrijeđao. Rekao mi je da sam balavica od 17 godina i da se ne vraćam u hotel u kome je bila cijela moja porodica. Spavala sam u svlačionici Wimbledona dok agenti nekih igrača nisu kontaktirali mog menadžera koji me je poveo sa sobom – napisala je u knjizi Jelena.

U knjizi piše i kako bi je otac toliko tukao da bi od batina padala u nesvijest, a sve to zbog loše odigranog meča ili nedovoljne posvećenosti na treningu.

Psihički problemi  doprinijeli su tome da Jelena u jednom periodu dostigne kilažu od čak 120 kilograma. No, čini se da je sada ova period daleko iza nje. Naime, Jelena je na svom Instagramu objavila fotografiju na kojoj je pokazala zanosnu figuru. Pogledajte kako Jelena izgleda i kako je izgledao njen proces mršanja. 

View this post on Instagram

Progress!!!💪💪 I thought I would brave the judgment,negativity and scrutiny that sometimes comes with being in the public eye and on social media and put myself and my struggles out there and hopefully inspire,motivate and help others,especially women. The photo on the left and the start of my weight loss journey is a hard one to post and look at.I was unhealthy and unfit but even more importantly I was so unhappy,with no confidence.I didn’t want to go out of the house and I even turned down work opportunities because I was so insecure and unhappy. That’s where @jennycraigausnz comes in and they have changed my life.I didn’t know what I was in for when I first tried the program but very quickly I discovered just how easy and convenient it is and just how tasty the food is.I love the fact that my food portions are all set with almost no prep time and more than 70 menu items to choose from without jeopardising my weight loss. My favourite part is having my own consultant who I get to see once a week and who supports me every step of the way.That support has been life changing.Not just from my consultant but from the whole team at @jennycraigausnz . That is what I love the most with @jennycraigausnz ,it’s a team effort and you feel like you are a part of the family and you are all on the weight loss journey together. It’s not just about weight loss either but about having a healthy and balanced lifestyle and developing healthy but sustainable habits for the rest of your life. While I don’t want to talk about the kilos too much,I have lost almost 20 kilos between the 2nd and 3rd picture alone.All due to @jennycraigausnz and their incredible Rapid Results program. I hope I can inspire and motivate you all.No matter what you are trying to achieve,IT CAN BE DONE.I am half way on my weight loss journey and very excited about what is ahead. Thank you @jennycraigausnz . #jennycraigausnz #fitnessmotivation #myjennycraigjourney #weightlossjourney #weightloss #journey #weightlosstransformation #transformation #progress #fitness #health #healthy #healthylifestyle #lifestyle #inspiration #motivation #healthyfood #jennycraig #australia #inspo #fitspo #inspo #healthylife #women

A post shared by JELENA DOKIC 🇦🇺🇦🇺🇦🇺 (@dokic_jelena) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti