Sukob iz tinejdžerskih dana koji ih je zauvijek udaljio

Piše: Redakcija

Posljednjih nekoliko mjeseci britanski mediji često pišu o nesuglasicama između britanskih prinčeva Harryja i Williama. I dok neki za njihove nesuglasice krive Meghan Markle, eksperti koji se bave kraljevskom porodicom tvrde da one datiraju još iz tinejdžerskih dana, a nastale su zbog toga što je Harry, navodno, često morao na sebe da preuzima krivicu za bratove nestašluke jer je William budući kralj. Katie Nicholl, autorica nekoliko knjiga o kraljevskoj porodici, tvrdi da je to dovelo čak i do situacije u kojoj braća nisu razgovarala. 

– Harry je nekoliko puta zbog svoje sklonosti da partija bio na naslovnim stranama, a na nekim od tih zabava je bio prisutan i William. No, Harryja su koristili kako bi skrenuli pažnju s njegovog starijeg brata – ispričao je stručnjak za kraljevsku porodicu Simon Vigar u dokumentarcu “Princes At War”. 

– Tako su počeli nesporazumi između njih jer je Harry mrzio to što mora preuzeti krivicu na sebe. Dugo nije pričao s Williamom zbog toga – kaže Katie. 

Podsjećamo, posljednjih mjeseci se puno piše o tome kako se prinčevi i njihove supruge ne slažu. Harry, kako tvrde njegovi prijatelji, smatra da se William nije dovoljno potrudio oko njegove supruge Meghan, što je bratu dao do znanja. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti