Sophia Loren: Samo jednog čovjeka voljela je punih 50 godina

Piše: Redakcija

Foto: https://www.instagram.com/p/B11kdidgISx/

Šanse da vas sudbina dovede onog “pravog” su 1 na 562. Čak i ako imate dovoljno sreće da upoznate ovu osobu, nije poznato koliko će trajati vaša ljubav. Ali nemojte odmah misliti da to neće dugo trajati. Ljubav može ostati živa 20, 30 ili čak više godina. A možda sumnjate, ali mi smo spremni pružiti vam stvarni dokaz da su ove riječi istinite tako što ćemo pokazati ljubav između Sophie Loren i Carla Pontija – ljubav koja je trajala pola stoljeća.

Priča o pravoj ljubavi, snazi ​​ljudskog duha i o tome kako su zajedno prevazišli životne teškoće.

Sophia Loren upoznala je ljubav svog života, Carla Pontija, kao mlada 16-godišnja djevojčica. Ali u početku je on bio samo njen producent. Zainteresirao se za njenu obuku: naučio ju je manirima, riješio se njenog naglaska, natjerao je da čita knjige o umjetnosti i insistirao je da nauči engleski jezik. Štitio ju je i brinuo se o njoj. I uskoro su snažni osjećaji preplavili i jedno i drugo, uprkos starosnoj razlici od 22 godine. 

Prvi ljubavni test je bio jer je Carlo Ponti bio oženjen i imao 2 djece. U to je vrijeme trebalo dobiti dozvolu za razvod od Vatikana. Ali niko mu nije htio dati pa su ljubavnici morali krenuti na izlet. Otišli su u Meksiko 1957, gdje se Ponti razveo sa suprugom i oženio Loren. Pokušaji da se to pitanje riješi bili su bezuspješni i na kraju je par otišao u Francusku i stekao francusko državljanstvo. Pontijeva bivša supruga također je morala da promijeni državljanstvo u francusko kako bi podnijela zahtjev za razvod. I konačno, 1966. Sophia i Carlo su se vjenčali. Ovoga puta njihov je brak bio zvaničan.

Ali Loren nije samo htjela biti udana žena, htjela je imati porodicu s djecom i maštala je o majčinstvu. Nažalost, to nije bilo tako jednostavno. Glumica je imala 2 pobačaja nakon čega se podvrgla hormonskom liječenju. I vrijedilo je. Sophia je zatrudnila s 34 godine, ali ljekari su joj preporučili strogo mirovanje. Odlučila je slijediti njihov savjet i mjesecima je vodila usamljeni stil života iz hotelske sobe u Ženevi. A 29. decembra 1968. rodila je njihovog prvog sina Carla Pontija Jr., a 4 godine kasnije, 6. januara 1973., rodila je njihovog drugog sina Edoarda Pontija.

Carlo Ponti bio je njen suprug, prijatelj, otac, producent i ljubavnik. Natjerao ju je da bude ono što jest i zajedno su uporno izdržali sve udarce sudbine. Bili su sretni, voljeli su se i ostali zajedno pola stoljeća sve do trenutka kada je 2007. godine Carlo Ponti umro od plućnih komplikacija. Te bi godine trebala biti njihova zlatna godišnjica vjenčanja.

 

Pročitajte još