Teme

Teška životna priča popularne Hurem: Dečko je prisiljavao na abortus, a sa 19 godina je bičevana

Foto: AFP

Meryem Uzerli koju bh. publika pamti kao sultaniju Hurem u popularnoj seriji “Sulejman Veličanstveni”, osim sultana znala je kako očarati i sve ostale. Tako je i danas. Svakim pojavljivanjem izazove veliku pažnju te plijeni poglede na svoja raskošna modna izdanja. 

No, turskoj glumi nije uvijek bilo lako. Iza nje je teška ljubavna priča, a tlo pod nogama joj s treslo više puta. 

Naime, glumica se u vrijeme najveće slave koju je teško podnosila, zaljubila u 17 godina starijeg biznismena Cana Atesa. Ubrzo je ostala i u drugom stanju. No, Can ju je tjerao na abortus, jer bi mu to u bilo treće dijete s nekoliko različitih žena. Tada je glumica iskreno priznala kako je bila lošeg psihičkog zdravlja zbog novostečene slave s kojom se nije znala nositi, a ovo ju je posebno dotuklo.

Ipak, odlučila je roditi djevojčicu Laru koja je danas centar njenog svijeta. Od bivšeg dečka nikada nije tražila pomoć.

Ni poslije Cana, Meryem nije imala previše sreće u ljubavi – još jednom je prekidala zaruke te je u jednom vezi bila samo dva mjeseca. 

Malo je poznato i to da je sa svega 19 godina bičevana u Dubaiju kojim je prošetala u golišavom izdanju.

– Mislila sam da me neće jako udarati, ali bilo je užasno. Muškarac koji je izvršavao kaznu doslovno mi se smijao u lice. Udario me deset puta – otkrila je u jednom intervjuu ističući kako nije znala da je kazna za to bičevanje.

View this post on Instagram

📸 @maxsonnenschein_official

A post shared by meryemuzerlimeryem (@meryemuzerlimeryem) on

Jedno vrijeme se šuškalo i da je tokom snimanja serije “Sulejman Veličanstveni” zavela kolegu Halita Ergenca te mu zamalo uništila brak, no u Turskoj se pričalo i kako glumica zapravo voli žene.