Tajči: Kao tinejdžerka sam silovana, a kada sam napuštala Hrvatsku rečeno mi je da Severina čeka na drugoj liniji

Piše: Redakcija

Čak i oni koji tada nisu bili rođeni rado pjevaju pjesmu „Hajde da ludujemo“, kojom je Tatjana Cameron, na našim prostorima poznata kao Tajči, 1990. godine predstavljala Jugoslaviju na Evroviziji.  Ovaj nastup ju je, uz neosporan talent, učinio jednom od najvećih jugoslavenskih zvijezda, no, Tajči je odlučila da svjetla reflektora zamijeni američkom svakodnevicom, a nešto kasnije  i novim zanimanjem.  Naime, Tajči  drži motivacijske govore na luksuznom jedrenjaku koji obilazi brojne hrvatske gradove.

Nedavno je na jedrenjaku na kojem radi ugostila ekipu Dana De, kojima je otkrila nepoznate detalje iz svog života. Priznala je da su najteži periodi u njenom životu bili oni nakon smrti oca i muža, te onaj kada je kao tinejdžerka silovana. 

– Kada sam bila tinejdžerka, prije slave, bila sam žrtva silovanja. Vjerovala sam da je to moja krivica. Zbog toga nikome o tome nisam htjela govoriti. Moramo stvoriti sredinu u kojoj žena ili muškarac neće vjerovati da su oni krivi kada im se to dogodi – rekla je ona. 

Tajči je otkrila i da je potražila stručnu pomoć kako bi prevazišla traume koje joj je život pružio. 

– Puno psihoterapije, godine psihoterapije. Dugo mi je trebalo da se pogodi žica da se to otvori i da to iscijelim – rekla je. 

No, to svakako nije jedino što je Tajči za ovaj medij otkrila. Naime, ona je priznala i kako je izgledao njen posljednji razgovor sa Zrinkom Tutićem koji se svim silama borio da Tajči ne ide u Ameriku. 

– Ajde, dat ću ti još jednu priliku. Nemoj otići. Sve će biti OK. Ali ako stvarno ideš, Severina čeka na drugoj liniji. Ako odeš ja je zovem i ima tvoje mjesto – otkrila je šta joj je rekao.  

Tajči je krajem prošle godine govorila i za naš magazin. Njen intervju čitajte ovdje. 

 

Pročitajte još