One su preživjele rak dojke i nastavile su inspirirati druge

Piše: Redakcija

AFP/INSTAGRAM

Oktobar je mjesec borbe protiv raka dojke, jednog od najčešćih rakova. Na opaku bolest nije niko imun, a teške trenutke proživjele su i brojne holivudske face.

Shannen Doherty

Glumica Shannen Doherty otkrila je da ima rak dojke 2015. godine za People. Danas je u stanju mirovanja, a dijagnozu je dobila s 44 godine.

– Sjećam se kad sam prala kosu i odjednom mi je počela otpadati u grumenima. Počela sam vrištati i tražiti mamu. Mislim da mi je to bilo psihički teže od brojnih operacija. Prijateljica je došla do mene i obrijala mi glavu. Onda je bil i suza i smijeha – priznala je za Health.

Christina Applegate

Nakon što je gledala vlastitu majku kako se dva puta bori s rakom, Christina Applegate i sama je dobila dijagnozu kad je imala 36 godina. Otišla je na duplu mastektomiju, iako se tumor nalazio u samo jednoj dojki.

View this post on Instagram

Did you know that a woman’s risk of breast cancer nearly doubles if she has a first-degree relative (mother, sister, daughter) who has been diagnosed with breast cancer? However, about 85% of breast cancers occur in women who have no family history. Actresses Christina Applegate, Cynthia Nixon and Kathy Bates were all diagnosed with breast cancer after women in their family also had the disease. All three now advocate for women to get regular checkups. . . . . . . #BeAGateway #BreastCancerAwarenessMonth #BreastCancer #FamilyHistory #Genetics #ThinkPink #CancerResearch #ClinicalTrials #FundResearch #FundHope #FundCures #Mammogram #HealthScreening #WomenSupportingWomen #Actress #ChristinaApplegate #KathyBates #CynthiaNixon #BreastCancerSurvivor #CancerSurvivor #CancerPatient #CancerFighter

A post shared by Gateway for Cancer Research (@demandcures) on

– Ponekad plačem, ponekad vrištim i ljutim se. To je sve proces liječenja – izjavila je tada za Good Morning America.Danas je tumor u remisiji.

Kylie Minogue

Kylie Minogue je imala 36 godina kad joj je dijagnosticiran rak dojke. Tokom godine koje je posvetila oporavku, nakon mastektomije i ostalih liječničkih tretmana vratila se muzici i nastupima. 

Kylie je često znala istaknuti kako ju je spasila isključivo njenaintuicija jer su joj liječnici postavili krivu dijagnozu. Nakon što je napipala kvržicu rekli su joj da je sve u redu, no ona je inzistirala na još jednom pregledu koji joj je, kako ona kaže, spasio život. 

– Teško je objasniti šta sam naučila iz tog iskustva, ali došlo je do duboke psihološke i emotivne promjene – objasnila je 2007. godine za Glamour.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti