Njihova priča zaintrigirala je svijet: Umjesto susreta sa bivšom ženom na sudu, šeik dan proveo na aukciji konja

Piše: Redakcija

Foto: AFP

Posljednje saslušanje na Visokom sudu u Londonu u teškoj bitki za skrbništvo nad dvoje djece, šeik Muhamed bin Rašid al Maktum, vladar Dubaija je propustio. I umjesto da se pojavi na sudu i suoči s princezom Hayom, šestom suprugom, dan je odlučio provesti u potrazi za novim šampionom, odnosno aukciji konja. 

Foto: AFP

Naime, par se nije mogao dogovoriti za skrbništvo, nakon što je princeza s djecom pobjegla iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i potražila utočište u Londonu. Sada će završnu riječ imati sudac, koji će  hoće li djeca ostati živjeti s majkom uVelikoj Britaniji ili će se vratiti ocu u Dubai. 

Pravi početak suđenja očekuje se idućeg mjeseca.

Podsjećamo, princeza Haya i šeik u braku su od 2004. godine. Princeza je prvo pobjegla u Njemačku zatražila azil, jer je strahovala za svoju djecu. Nakon toga, skrasila se u Londonu.  

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti