Životna priča Luka Perryja: Kako bi platio časove glume morao je konobariti i asfaltirati ceste

Piše: Redakcija

AFP

Glumac i nekadašnji tinejdžerski idol preminuo je 4. marta ove godine od posljedica teškog moždanog udara, a danas bi proslavio 53 rođendan. Njegov put do filmske zvijezde bio je trnovit. Prije nego što je dobio svoju prvu ulogu u televizijskoj reklami Luke Perry prijavio se za 215 glumačkih poslova u New Yorku u koji je došao iz rodnog Ohija. Kako bi platio i skupio novac za satove glume morao je konobariti, asfaltirati ceste i popravljati cipele. Od malih nogu uzor mu je bio očuh, građevinski radnik Steve Bennet, pa je Luke često isticao kako ga je on naučio svim važnim stvarima u životu.

– Očuh me naučio svim pravim vrijednostima u životu, pa i onoj najvažnijoj – kako biti pošten čovjek. O biološkome ocu ne volim govoriti i želim da to ostane moja privatna stvar. Ocem smatram Stevea koji me odgojio kao vlastito dijete. Bio mi je podrška u svim situacijama i rado mi je davao savjete o svemu što me zanimalo. Zauvijek ću mu biti zahvalan na tome – rekao je Perry.

Profesori su ga znali opisivati kao sanjara koji nije bio oduševljen stvarima koje su u školi morali učiti.
– Na satovima smo morali gledati kako se krave tele, ali i voziti traktor. Bilo je to odlično razdoblje, iako moram priznati da nije bilo lako pohađati takvu vrstu ruralne škole. No, ipak mi je drago jer sam u školi naučio kako izgleda baviti se poljoprivredom i poslovima vezanim uz životinje. Nakon što sam maturirao, otišao sam u Hollywood jer me gluma zanimala još od ranijeg djetinjstva – izjavio je.

Nakon što se pojavio u spotu za pjesmu “Be Chrool to Your Scuel” benda Twisted Sister, Luke je dobio uloge u sapunicama “Loving” i “Another World”. Luke se zatim prijavio na audiciju za ulogu Dylana McKaya u teen drami “Beverly Hills 90210” koja ga je proslavila u cijelom svijetu. Izvorno, Perry se prijavio za ulogu Stevea Sandersa, no tu je ulogu na kraju dobio plavokosi Ian Ziering. Nakon što je postao Dylan McKay, Perry je postao teen idol, a žene širom svijeta počele su uzdisati za njim.

– Luke Perry bio je nevjerojatno talentiran umjetnik. Bila mi je čast što sam mogao raditi s njim. Moje misli i molitve upućene su njemu i onima koje je volio – tim se riječima od kolege oprostio glumac Leonardo DiCaprio s kojim je Perry snimio svoj posljednji film ‘Once Upon a Time in Hollywood’ Quentina Tarantina, čiju premijeru, nažalost, nije doživio.

Pročitajte još