Voditeljica prvi put pokazala lice nakon što ju je bivši dečko, silovao, pretukao i polio kiselinom

Piše: Redakcija

Britanskoj voditeljici i manekenki Katie Piper (35), 2008. godine dečko je sipao kiselinu u lice. Zbog ovog monstruoznog čina Katie je oslijepila na jedno oko, dok je lice uspjela donekle da koriguje plastičnim operacijama. 

Inače, Katiein dečko Lynch je unajmio Stephana Silvestrija da sipa Katie sumpornu kiselinu u lice.

Voditeljka se godinu i po skrivala od očiju javnosti, ali je onda odlučila da istupi zbog svih zlostavljanih žena koje su preživele teror.

Sada je prvi put objavila fotografiju na Instagramu, na kojoj s vidi kako je izgledalo njeno lice samo nekoliko dana nakon napada.

– Sjećam se vremena kada nikoga nisam željela da vidim i kada nisam željela da me bilo ko gleda. Sjećam se kada sam se plašila ljudi, posebno muškaraca. Tada sam se plašila cijelog svijeta. Sjećam se da je tada razgovor o ovoj traumi koju sam preživjela bila gotovo nemoguća. Danas na Dan mentalnog zdravlja moj prvi sastanak je sa mojim terapeutom. Još uvijek idem na razgovore, jako mi pomažu i spospobna sam da pričam o ovome – napisala je ova hrabra žena jučer na svom profilu.

Podsjetimo, Katie je bila na samom početku manekenke karijere kada je doživjela napad. Prvo je osvojila titulu misice Vinchestera, a onda je počela da se zanima za poziciju voditeljke. Ubrzo zatim je upoznala Lincha, sa kojim je započela ljubavnu vezu. 

Poslije samo dvije sedmice zabavljanja Linch ju je silovao i zlostavljao osam sati, a zatim poslao prijatelja da je zalije kiselinom. Poremećeni bivši dečko dobio je doživotnu kaznu s tim da mora da “odleži” minimalno 16 godina. Njegov prijatelj Stephan Silvestre, također je dobio doživotni zatvor.

O svom tragičnom iskustvu napisala je tri knjige, a 2011. godine proglašena je ženom godine.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti