Hrabro progovorile o borbi s opakom bolešću

Piše: Redakcija

Foto: Instagram

Rak dojke jedan je od najčešćih tipova karcinoma koji pogađa jednu od osam žena. Tumori često znaju proći neopaženi, a zbog nasljedne naravi ovog karcinoma, životni stil često ima malo ili nimalo utjecaja na razvoj bolesti. Zbog svega toga, svo bogatstvo i slava ovog svijeta ne mogu pomoći u sprječavanju razvoja raka dojke, a u to su se uvjerile i ove slavne dame koje su se suočile s bolesti. One su iz svoje bitke s rakom dojke izašle kao pobjednice, a cijelo iskustvo naučilo ih je važnim životnim lekcijama koje su odlučile podijeliti s drugima.

Shannen Doherty

Glumica Shannen Doherty otkrila je da ima rak dojke 2015. godine za People. Danas je u stanju mirovanja, a dijagnozu je dobila s 44 godine.

Olivia Newton-John

Olivia Newton-John je u četvrtom, posljednjem stadiju raka dojke. Glumica i pjevačica se s opakom bolešću bori već godinama, a po treći se put vratio u novembru 2018. U intervjuu za ’60 Minutes Australia’ priznala je da su šanse za ozdravljenje male te da ne želi znati koliko joj je još vremena ostalo.

– Sretna sam što sam kroz ovo prolazila već tri puta, a i dalje sam tu. Živim s tim. Kad ti dijagnosticiraju rak ili daju neku lošu dijagnozu, najčešće ti daju i neki vremenski period, kažu ti koliko ti je ostalo još. Ako vam neko kaže da imate još šest mjeseci života, toliko ćete vjerojatno i živjeti jer ste povjerovali u to. Zato je za mene, psihološki, bolje da nemam pojma što liječnici očekuju ili koliko je živjela posljednja osoba s takvom dijagnozom. Zato ne želim ni znati – kazala je 70-godišnja Olivia.

View this post on Instagram

Did you know that a woman’s risk of breast cancer nearly doubles if she has a first-degree relative (mother, sister, daughter) who has been diagnosed with breast cancer? However, about 85% of breast cancers occur in women who have no family history. Actresses Christina Applegate, Cynthia Nixon and Kathy Bates were all diagnosed with breast cancer after women in their family also had the disease. All three now advocate for women to get regular checkups. . . . . . . #BeAGateway #BreastCancerAwarenessMonth #BreastCancer #FamilyHistory #Genetics #ThinkPink #CancerResearch #ClinicalTrials #FundResearch #FundHope #FundCures #Mammogram #HealthScreening #WomenSupportingWomen #Actress #ChristinaApplegate #KathyBates #CynthiaNixon #BreastCancerSurvivor #CancerSurvivor #CancerPatient #CancerFighter

A post shared by Gateway for Cancer Research (@demandcures) on

Christina Applegate

Nakon što je gledala vlastitu majku kako se dva puta bori s rakom, Christina Applegate i sama je dobila dijagnozu kad je imala 36 godina. Otišla je na duplu mastektomiju, iako se tumor nalazio u samo jednoj dojki.

View this post on Instagram

Ahhhh Summer…..

A post shared by Cynthia Nixon (@cynthiaenixon) on

Cynthia Nixon

Zvijezdi serije Seks i grad, Cynthiji Nixon rak dojke otkriven je 2006. godine tokom rutinskog mamografskog pregleda. Glumica se odmah podvrgnula liječenju i nije htjela da se za njeno stanje sazna u javnosti. Zahvaljujući lumpektomiji i terapiji zračenjem, tada 40-godišnja Miranda uspjela je pobijediti rak i podijeliti svoje iskustvo sa svima kako bi poslužila kao inspiracija drugim ženama u rizičnoj skupini.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti