Glumica primila dozu agresivne kemoterapije: Rekli su mi da polako počnem planirati svoju smrt

Piše: Redakcija

Selmi Blair prije skoro godinu dijagnosticirana je multipla skleroza. Glumica se hrabro borila, ali uprkos intenzivnom liječenju otkrila je da joj je ponestalo mogućnosti za ublažavanje jake boli i fizičkih poteškoća koje joj je bolest donijela. 

Kako je MS upala srednjeg nervnog sistema u kojoj imunološki sistem napada bijelu tvar (mijelin) koja oblaže živčane niti i ćelije te omogućava prijenos podražaja. Doktori su glumici da bi obnovila svoj imunološki sistem i matične ćelije preporučili presađivanje ćelija i agresivnu dozu kometerapije koja se inače daje pacijentima oboljelima od raka.

https://www.instagram.com/p/B3ul4nIn7aT/

– Nisam imala namjeru uzeti tu terapiju jer nisam htjela uništiti svoje tijelo, odnosno ono što je od njega ostalo. Zašto bih u svoje tijelo stavljala tu užasnu drogu, kemoterapiju? Pa nemam rak – rekla je glumica koja je jer nije operirana mogla primiti manju dozu i dodala:

– Odmah sam osjetila olakšanje pa su mi preporučili da nastavim s tim, ali s velikim rizikom. Rekli su mi da polako počnem planirati svoju smrt. Prenijela sam sve to svome sinu koji je rekao da želi da me kremiraju. Dobila sam više kemoterapije nego pacijenti koji imaju rak, ali matične ćelije pomogle su mi da preživim terapiju. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti