Cristiano Ronaldo ponovo u problemima: Optužbe za silovanje su odbačene iako je pronađen njegov DNK na žrtvi

Piše: Redakcija

Kada je prošle godine pokret #MeToo optužio slavne muškarce za silovanje, nije pošteđen bio ni Cristiano Ronaldo. Fudbaler je ubrzo demantirao cijeli slučaj, a iza njega je stala i njegova zaručnica Georgina Rodriguez. Prije nekoliko mjeseci objavljeno je i da slučaj neće ići na sud, jer nema dovoljno dokaza. 

No, to navodno nije istina. Nedavno su objavljeni emailovi između lasvegaške policije i tužiteljstva pokazuju kako su dokazi postojali.

– Rezultati DNK analize su došli i poklapa se – napisao je detektiv Jeffrey Guyer tužitelju. 

Ronalda je za silovanje optužila bivša manekenka, danas nastavnica Kathryn Mayorga. Upoznali su se na zabavi u hotelu “Palms” 2009. godine, gdje su snimljeni kako plešu i zabavljaju se. Nakon toga, ju je pozvao u njegov apartman kako bi vidjeli pogled s vrha hotela. Pokušao ju je nagovoriti da uđe u jacuzzi, a kada ga je odbila jer nije željela uništiti odjeću, on joj je rekao da će joj dati drugu. Kada je otišla da se presvuće u kupatilo, on je za njoj ušao potpuno go i tražio da ga zadovolji. Ona je to odbila, ali ga je poljubila jer joj je rekao da će ju u tom slučaju pustiti da ode. No, on se nije zadržao na poljubcu.

View this post on Instagram

Best way to start my weekend ❤️🙏

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

– Odgurnula sam ga i stalno mu govorila: ‘Ne’ i ‘Stani – rekla je advokatima Mayorga.

Ronaldo ju je odvukao na krevet i tamo je silovao dok je ona plakala i molila ga da prestane. On se njoj navodno kasnije izvinio i rekao da je inače džentlmen. Odmah sutra manekenka je otišla u hitnu pomoć i prijavila da je silovana. Kada je pregledana, doktori su joj navodno uzeli dokaze koji pokazuju silovanje.  Ipak, Ronaldov DNK kasnije se poklopio s onim koji je nađen na Mayorgi.

U emailovima koji su sada procurili također se navodi kako je Ronaldo priznao svojim advokatima da je Mayorga govorila “Ne” i “Stani”. Nakon što im je priznao šta je uradio, oni su složili ugovor kojim su djevojci  isplatili  375.000 dolara kako bi šutjela o incidentu. Mayorga je preko advokata poručila kako je 2018. ipak odlučila podići tužbu, potaknutapokretom #MeToo.

– Snažno odbijam optužbe protiv mene. Silovanje je odvratan zločin koji ide protiv svega u što vjerujem. Želim obraniti svoje ime i odbijam učestvovati u medijskom spektaklu koji stvaraju ljudi koji se žele promovirati na moj račun. Moja čista savjest dozvoljava mi da mirno čekam rezultate istrage – rekao je Ronaldo.

Pročitajte još