Ivana Ladan, nova Miss BiH: Moj recept za ljepotu

Piše: Redakcija

To što ću predstavljati svoju zemlju na jednom tako spektakularnom takmičenju je velika odgovornost ali i, prije svega, velika čast. Dobila sam korisne savjete od prethodnih misica koji će mi sigurno pomoći jer su one ipak prošle kroz ono što mene čeka

 

Našu zemlju će na svjetskom izboru ljepote, koji će biti održan 14. decembra ove godine u Londonu, predstavljati 21-godišnja Ivana Ladan iz Jajca. Ona je na takmičenju za Miss BiH, koje je prije 10-ak dana održano u Sarajevu, proglašena najljepšom među 22 finalistice, a ne krije da joj je trenutak kada su pročitali njeno ime  bio izuzetno emotivan.

– U trenutku proglašenja, kada sam čula moj broj četiri, kroz glavu mi je prošlo bezbroj misli. Prvo sam pomislila da nisam dobro čula, a kada sam shvatila da sam to zaista ja, zaplakala sam od sreće. To je bio zaista prelijep osjećaj– kaže Ivana, inače studentica četvrte godine psihologije u Banjaluci.

Svjetsko takmičenje

Iako se, nakon što je dobila ponudu od agencije da učestvuje u izboru za Miss BiH, dvoumila, Ivana sada ne krije sreću zbog ovog iskustva.

– Izbor za Miss BiH je moje prvo iskustvo ovog tipa. Prvi put sam se susrela s modnom pistom, brojnom publikom, te modnim fotografijama i snimanjima. Riječ je o iskustvu koje me je uvelo u modni svijet. Naravno da sam se nadala da bih ja mogla biti djevojka koja će osvojiti ovu divnu titulu, ali to nije bio moj glavni cilj. Na učešće sam, prije svega, pristala zbog prelijepog iskustva, brojnih poznanstava i jedne životne škole koju sam stekla kroz pripreme – kaže ona.

Ivana smatra da će joj titula najljepše u državi pomoći u daljem razvoju karijere u svijetu modelinga, ali je itekako svjesna da je to, između ostalog, uslovljeno i njenom željom, motivacijom i upornošću. 

– To što ću predstavljati svoju zemlju na jednom tako spektakularnom takmičenju je velika odgovornost ali i, prije svega, velika čast. Dobila sam korisne savjete od prethodnih misica koji će mi sigurno pomoći jer su one ipak prošle kroz ono što mene čeka – ističe Ivana.

U London, na pripreme na svjetskom nivou, bh. ljepotica putuje 20. novembra, te joj i u ovom životnom razdoblju, kao i u svemu do sada, najveću podršku pružaju članovi njene porodice.

Podrška porodice

– Moji najbliži su presretni zbog moje pobjede. Imali su samo pozitivne reakcije, iako znaju da me čeka veliki izazov – kaže Ivana i otkriva nam malu tajnu svoje ljepote.

– Jako ličim na mamu, a naslijedila sam tatine oči. U svijetu mode je uvijek prisutna teška šminka, stoga je neophodno njegovati lice i kožu, hidratizirati ih i pustiti kožu da diše onda kada nema potrebe za nanošenjem šminke– kaže ona.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti