Baris Kilic, nesuđeni ekonomist kojem je serija “Rat ruža” donijela veliku popularnost u četrdesetoj godini

Piše: Redakcija

Turskom glumacu Barisu Kilicu, koji igra glavnu ulogu u novoj seriji “Rat ruža”, donijela mu je veliku slavu u četrdesetoj godini života. Baris, tumači Omera Hekimoglua, uspješnog plastičnog hirurga koji je podjednako osvojio i publiku i kritičare.

Rođen je 1978. godine u Malatiji, gradu u istoimenoj turskoj oblasti. S roditeljima i dvije sestre preselio se u Istanbul kad je imao pet godina. Otac mu je predavao u osnovnoj školi, a danas je penzionisani učitelj. Baris je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Istanbulu. Nakon diplome otišao je na duže vrijeme u Ameriku kako bi poboljšao svoje znanje engleskoga jezika.

https://www.instagram.com/p/BSDoRmql3bX/

Kada je ispunio svoju misiju, vratio se u Tursku i upisao poslijediplomski studij ekonomije. Od te akademske godine pojavljivao se u reklamama i polako počeo shvatati da će vjerovatno otpisati ekonomiju kao svoje buduće zanimanje – iako nikada nije ni htio postati glumac. Godine 1999. Otpratio je znanca na audiciju za jednu reklamu i to mu je promijenilo život. Mladići su se, naime, dogovorili za kafu, no prije toga svratili su na audiciju, gdje je Baris prijatelja pričekao u hodniku.

View this post on Instagram

Geçmiş zaman..

A post shared by Barış Kılıç (@bariskilicofficial) on

 Međutim, tamo ga je zapazio redatelj reklame, pozvao ga u sobu prije prijatelja i na kraju, kad je mladić osvojio žiri, jednoglasno je angažiran u toj reklami jednog poznatog brenda. Ne moramo ni reći da je Barisev znanac poludio od ljubomore kad mu je redatelj ponudio i manju ulogu u svom nadolazećem filmu. Njih dvojica, naime, nisu bili ni neki veliki prijatelji, samo kolege s fakulteta.

Prvu ulogu dobio je tek 2004. godine na televiziji, u seriji “Sva moja djeca”, turskoj inačici dugovječne američke sapunice. Iako je bio popularan i nakon uloge u hit-seriji “Djevojka imena Feriha”, Baris Kilic je u centar pažnje dospio nakon uloge Omera u seriji “Rat ruža”, koju, nakon publike u regiji, sada ima prilike gledati i publika u BiH. Iste godine dijelio je glavnu ulogu u romantičnoj drami “Volim svog čovjeka” s kolegicom Gizem Karacom, koja je pobrala sjajne kritike.

View this post on Instagram

♥️

A post shared by Barış Kılıç (@bariskilicofficial) on

Da Bariş, osim talenta, posjeduje i nevjerojatnu harizmu, dokaz je i njegova popularnost na društvenim mrežama. Vrlo je aktivan na Twitteru, gdje ga prati više od 120 hiljada ljudi, dok na Instagramu ima gotovo 338 hiljada pratitelja. Na veliku žalost ljepšeg spola, Baris je već 11 godina u sretnom braku s Aysegul Ozay, koja nije dio zabavne industrije.

Supružnici imaju i dvoje djece, sinove Bata i Emira. Posebno zanimljivo je to da uprkos velikoj popularnosti, Baris Kilic nikada nije bio u centru nekog skandala – vodi prilično miran život i do uspjeha je došao isključivo svojim glumačkim talentom. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti