Kao tinejdžer bio je član bande, zbog čega je godinama kasnije savršeno utjelovio uloge mafijaša

Piše: Redakcija

AFP

Robert De Niro osvojio je nagradu za životno djelo u filmskoj industriji na prestižnoj dodjeli nagrada Screen Actors Guild (SAG). Slavni glumac poznat je po  tome da se pomno priprema za svoje uloge. Živio je na Siciliji, dobio kilograme, izbrusio zube, a najbolje uloge odigrao je one mafijaša i to bez premca, zahvaljujući odrastanju u Maloj Italiji, u kojoj je jedno vrijeme proveo kao član bande. Tokom karijere snimio je mnoge filmove, a najviše saradnji imao je s Martinom Scorsesejem, čiji film ‘The Irishman’ trenutno i promovira. Gledatelji širom svijeta s nestrpljenjem iščekuju 27. novembar, kada će napokon, u toplini svog doma na Netflixu, moći pogledati njegov najnoviji film ‘The Irishman’.

Upravo tim filmom De Niro se vratio na mjesto koje mu toliko zasluženo pripada s provjerenim timom – Alom Pacinom, Joeyjem Pescijem i Martinom Scorsesejem – a sve zahvaljujući odluci Netflixa da u njihovu ideju uloži 140 miliona dolara i pritom im da u potpunosti odriješene ruke da naprave šta žele. Oni su to i napravili u filmu koji traje nevjerojatnih tri sata i 30 minuta.

Robert Anthony De Niro Jr. rođen je 17. augusta 1943. u New Yorku. Njegovi roditelji bili su uvaženi umjetnici koji su se upoznali na satovima slikarstva. Njegova majka Virginia Admiral bila je nadarena slikarica koja je završila Berkley i postala uvaženo ime njujorške umjetničke scene 40-ih i 50-ih godina prošlog stoljeća, a njegov otac Robert De Niro bio je slikar, kipar i pjesnik kojeg su kritičari obožavali. Bili su poznati kao zlatni par njujorškog umjetničkog kruga, no, ipak nisu izdržali zajedno te su se rastali 1945. godine, kada je De Niro imao tek dvije godine. Većinu djetinjstva proveo je uz svoju majku koja je, da bi ga prehranila i omogućila mu školovanje, radila razne poslove.

Sa samo 10 godina De Niro je imao svoj prvi nastup i to odglumivši lava u ‘Čarobnjaku iz Oza’. Nedugo nakon toga primljen je u prestižnu njujoršku školu High Scool of Music and Art, no kako je kasnije priznao, nikada se nije mogao uklopiti u takmičarsku atmosferu koja je vladala u njoj, zbog čega je nakon samo nekoliko dana odlučio upisati javnu školu.

View this post on Instagram

Mob ties. #TuffGuyMedia

A post shared by TuffGuy (@tuffguymedia) on

Ali ni ovdje nije dugo izdržao. Shvativši kako škola nije nešto što ga zanima, onda se kao tinejdžer okrenuo ‘tamnoj strani’ pa se priključio italijanskoj uličnoj bandi koja mu je dala nadimak Bobby Milk, zbog njegove svijetle puti. Iako ni s njima nije proveo mnogo vremena, jer jednostavno nije bio takav karakter, upravo život s bandom pomogao mu je da se godinama kasnije uživi u uloge italijanskih mafijaša kojima se na kraju i proslavio.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti