Schumacherova supruga dala prvi intervju s kćerkom: Znam kome sve ovo dugujem!

Piše: Redakcija

Supruga Michaela Schumachera, Corinna (50) s kćerkom Ginom Schumacher (22), dala je prvi zajednički intervju za njemački magazin „Gala“ nakon što je nekadašnji šampion Formule 1 doživio tešku nesreću na skijanju u francuskim Alpama. Ovo je prvi put da neko iz slavne porodice daje uvid u njihov intimni život. Mnogo je stvari koje povezuju majku i kćerku, no, ljubav prema konjima i konjičkom sportu je posebna. Od 2006.godine Corinna organizira međunarodne turnire u konjičkom sportu na svom CS-Ranch-u švicarskom Givrinsu.Iako nije s njima, Corina i Gina nijednog trenutka ne zaboravljaju najvažniju figuru u svojim životima, Michaela.

-Nikad ne mogu zaboraviti kome dugujem sve ovo kaže Corina.

Prije šest godina, vozač Formule1 zbog pada na skijanju doživio je teške povrede mozga, zbog kojih je danas nepokretan i na liječenju na jednom od svojih privatnih imanja. Corina je angažirala najbolje ljekare i medicinsku njegu za supruga, te ga izolirala od vanjskog svijeta, što je izazvalo i ljutnju novinara i jednog dijela javnosti.No, pojasnila je, ne želi suprugu izazivati dodatni stres, već mu obezbijediti mir u kojem će se oporavljati.

-Sa svojih 30 godina, maštala sam da imam konja. Michael je zajedno sa mnom odletio za Dubai da vidimo arapskog konja – sjeća se Corina.

Među mnogima u ponudi, odmah se zaljubila u Tysona, konja pogodnog za jahanje ali i život na zapadu. Da će njena kćerka jednog dana biti bolja s ovim plemenitim životinjama Michael je predvidio odmah nakon što je djevojčica došla u dodir s njima.

View this post on Instagram

All Right Magnum aka Roo

A post shared by Gina Schumacher (@gina_schumacher) on

Gina Schumacher u konjičkom sportu osvaja medalje

-Znala sam cijeli dan provesti s konjima i učiti sve o njima, ali opet sam imala poteškoće kako ih savladati, na to bi Michael uvijek dobacio kako sam previše fina prema njima. I Gina (danas se profesionalno bavi ovim sportom i osvaja medalje), je dobra s konjima, sve im obezbjeđuje, ali im ipak zna reći i ne. Danas sam jako ponosna na Ginu, što vidim da radi ono što voli, i što je već sada postigla mnogo – kazala je Corina.

Pročitajte još