Otkriveno kako je samozatajna umjetnica osvojila srce Keanua Reevesa i spasila njegovu dušu

Piše: Redakcija

AFP

Vijest da je holivudski glumac Keanu Reeves ponovno zaljubljen poslije svih životnih tragedija koje su ga zadesile, iznenadila je njegove obožavatelje. Ali i više je nego očito da se 55-godišnji Keanu zaljubio u 46-godišnju umjetnicu Alexandru Grant, jer po njemu ima neke kvalitete koju većina žena u Hollywoodu ne posjeduje i pomogla mu je da preboli sve loše stvari iz prošlosti pa tako i smrt bivše djevojke Jennifer Syme, koja je stradala u saobraćajnoj nesreći, nakon što je izgubila njihovo zajedničko dijete, prenose američki mediji. Prema pisanju Life & Style Weeklyja, Alexandra je slušala Keanuove ispovijesti i pružala mu veliku podršku.

View this post on Instagram

Can we just take a moment to appreciate how incredibly awesome Keanu Reeves and Alexandra Grant are …⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🙌🏼 A man in Hollywood (who is actually a beautiful and decent human) dating someone in his age group. A gorgeous & talented woman who embraces her age with grace. 💯⚡️⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ “Be excellent to each other,” as Keanu once said in the movie Bill & Ted’s excellent adventures ….I really hope they are ! 💕💕⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #simplyfabulous #lovewins #lovealwayswins #love #expansive #lovealways #loveisintheair #butfirstlove #lovestyle #instalove #lovegram #loveactually #loveforlove #loveall #loveissimple #couplegoals #keanureeves #alexandragrant #tbm #tobemagnetic #liveawake

A post shared by Dahlas || Fletcher (@bodyfabulousfitness) on

– Ona je jedna od rijetkih osoba kojima se Keanu otvorio po pitanju emocija i prošlosti. On je dugo vremena bio na mračnim mjestima, ali Alexandrina pozitivnost i podrška odigrale su veliku ulogu u mijenjanju njegovog života. Neki bi rekli da nije samo ukrala njegovo srce već i da ga je spasila. Draga je, topla i spiritualna osoba i odlično komunicira – izjavio je njima blizak izvor.

Potvrdio je i da par provodi zajedno mnogo vremena pa ga je Alexandra pratila i na putovanjima u sklopu promocije njegovog filma “John Wick 3”, a dok je trajalo snimanje nedostajali su jako jedno drugome.

Podsjećamo, poznatog 53-godišnjeg glumca Keanua Reevesa vole baš svi u Hollywoodu, ali i van njega. Uprkos milionima na računu Keanu je  sasvim običan čovjek koji se vozi gradskim prevozom, a  paparazzi su ga često fotografirali kako  pije pivo s beskućnicima kojima često i pomaže. On je jedan od rijetkih glumaca koji ne živi u vili, nema tjelohranitelje i ne nosi skupu odjeću.

Svjetsku slavu stekao je 1999., glumeći u trilogiji Matrix. Postao je jedan od najpoželjnijih muškaraca, koji je zaludio milione žena širom svijeta, no danas se sve to promijenilo. Iako je doživio svjetsku slavu, on važi, kako ga mnogi nazivaju, za najtužnijeg glumca u Hollywoodu.

Imao je teško djetinjstvo i iz tog razloga se trudi da ga slava ne ponese i živi skromnim životom. Kada je imao samo 3 godine života otac ih je napustio, a majka nizala brakove. Udavala se i razvodila čak četiri puta, dok su on i njegova sestra odrasli uz djeda i baku. Bolovao je od disleksije, nemogućnosti čitanja ili razumijevanja pročitanog, zbog čega se u školi mnogo mučio. Iz tog razloga nikada nije stekao srednjoškolsku diplomu. Početkom devedesetih godina činilo se kao da ovom čovjeku konačno kreće u životu. Uloge su počele da se nižu, ali na privatnom planu, nizale su se nesreće.

– Većina ljudi zna za mene, ali ne zna moju priču. Kad sam imao tri godine, moj je otac napustio porodicu.  Patim od disleksije što je moje vrijeme u školi učinilo bolnim i moje obrazovanje sporim – rekao je jednom prilikom glumac.

https://www.instagram.com/p/B4lPKyOHsPs/

No, to nije sve. Njegov najbolji prijatelj i kolega River Phoenix preminuo je 1993. od predoziranja. Glumac je tada imao samo 23 godine, a njegov odlazak nikad nije prebolio.  Ipak, 1998. godine činilo se kao da je sve krenulo na bolje u njegovom životu nakon što je upoznao Jennifer Syme u koju se, kako je otkrio, zaljubio na prvi pogled. No, svega godinu dana kasnije Jennifer je u 8. mjesecu trudnoće rodila mrtvu kćerku Avu, što je ozbiljno narušilo njihov odnos. Tuga je bila prevelika, a svega nekoliko sedmica  kasnije par je prekinuo. Godinu i po kasnije, Jennifer je poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći.

Zbog svega što je proživio na ljubavnom planu, Keanu je nekoliko puta istakao kako je to razlog zašto ne želi ozbiljnu vezu niti djecu. No, ni tu nevoljama nije bilo kraja. Njegovoj mlađoj sestri Kim 2004. godine je dijagnosticirana leukemija, a tada je glumac pokrenuo niz fondacija za pomoć pri liječenju od ove bolesti. Vrtoglavu zaradu od filma Matrix donirao je, i to u iznosu od 70 posto, bolnicama.

https://www.instagram.com/p/B4lM1kspctS/

– Ja sam jedna od rijetkih holivudskih zvijezda koja ne živi u vili, nemam tjelohranitelje i ne nosim skupu odjeću. Iako imam preko 100 miliona dolara, vozim se podzemnom željeznicom i uživam u tome! Na kraju se svi možemo složiti da jaka osoba može preživjeti i najgore tragedije i nastaviti uživati u malim stvarima. Bez obzira na to što vas trenutno muči, možete to pobijediti! Život se isplati živjeti –  napisao je on na društvenim mrežama.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti