Teme

Shakira otvoreno progovorila o depresiji

Dugo vremena bilo je poprilično tiho oko Shakire. 42-godišnja kolumbijska muzička zvijezda tek prije nekoliko dana u intervjuu za „The Guardian“ otkriva kako je prije dvije godine prolazila kroz veoma težak životni period, misleći čak da više nikada neće pjevati. Osim što su joj glasne žice krvarile, majka dvoje djece i supruga fudbalera Gerarda Piquea imala je čak poteškoće i da govori.

Shakira: Uvijek sam bila svjesna da će u mom životu biti stvari koje ću morati izgubiti, kao naprimjer nešto vezano uz ljepotu, mladost, ali nikada nisam pomislila da će me glas napustiti

-Uvijek sam bila svjesna da će u mom životu biti stvari koje ću morati izgubiti, kao naprimjer nešto vezano uz ljepotu, mladost, ali nikada nisam pomislila da će me glas napustiti. Moj glas je moj identitet. Za mene je bilo nepodnošljivo da ne pjevam. Takvo stanje me odvelo u depresiju, bilo je dana kada nisam mogla ustati iz kreveta – kazala je Shakira.

View this post on Instagram

NY skyline!

A post shared by Shakira (@shakira) on

Zbog bolesti je trpio i njen porodični život. Shakira u Barceloni živi sa suprugom Gerardom i njihovim sinovima Milanom (6) i Sashom (4), i kada je izgubila glas sa svojom porodicom je morala komunicirati znakovnim jezikom, kako bi se poštedjela dodatnih napora. Niko je nije mogao razumjeti na pravi način. Muž je za ovo vrijeme kaže, upoznao njenu mračnu stranu, jer je bila ogorčena osoba. Šuškalo se čak da je par pred razvodom, nasreću glasine nisu dugo trajale. Shakira je nastavila liječiti svoje glasnice, doktori su joj, priča danas, savjetovali da ide na opraciju, ali ona je izabrala alternativne metode liječenja. Čak je posjetila i Lourdes, grad na jugu Francuske te pila svetu vodu. Za napore je, kaže bila nagrađena, glas joj se vratio bez medicinske intervencije.

-To je bilo svojevrsno religiozno iskustvo za mene – kaže pjevačica, koja bi mogla uskoro nastaviti i svoju “El Dorado” turneju, koju je zbog bolesti morala prekinuti. U februaru naredne godine svijet će imati priliku čuti kako se Shakirin glas oporavio, jer će zajedno s Jennifer Lopez bit će zvijezda showa na poluvremenu Super Bowla.