Halle Berry prljavo je igrala na sudu: Bivšem partneru plaća 16 hiljada dolara mjesečno alimentacije

Piše: Redakcija

Foto: AFP

U teškoj bitki za starateljstvo iz 2011. nad njihovom tada trogodišnjom kćerkom Nahlom, glumica Halle Berry i maneken Gabriel Aubry nisu birali riječi na račun bivšeg partnera. Iako je sve to, barem do sada, bilo ‘pod ključem’ na sudu, zanimljivi detalji koje je holivudska glumica iznijela kako bi diskreditirala oca svog djeteta, sada su dospjeli u javnost.

U spisima koji su uručeni sudu, danas 53-godišnja Halle Berry iznijela je nevjerovatne i šokantne optužbe na račun oca njenog djeteta, s kojim je čak bila zaručena. Među ostalim, Halle Berry je optužila Aubryja da je koristio mnogobrojne rasne epitete tokom njihove veze, a odbio je priznati da je njihova kćerka miješane rase.

Uz to osvrnula se i na njegovu ljubavnu vezu sa osobom iz njegove porodice, tvrdeći kako je ta informacija uništila njihov seksualni život. Halle Berry rekla je kako je Aubrey imao seksualne odnose s tom osobom u vrijeme kada je odlazio iz jedne udomiteljske porodice u drugu.

– Gabriel je odbio prihvatiti odgovornost za te probleme. Umjesto toga, kritizirao je moje tijelo na načine koji su vrlo ponižavajući prema ženama. Na kraju sam ga uspjela nagovoriti da zajedno potražimo stručnu pomoć za naše probleme.

View this post on Instagram

Actress @halleberry seen out recently with her daughter Nahla, and she has grown up right before our eyes. @halleberry has been the topic of conversation lately after posting a sexy pic showing a ivy vine back tattoo! Last night she treated her over 5 million IG followers to a vision in white. More specifically HER dressed in a white see through satin robe. The 52 year old immediately received comments. But what do you think of the naughty behavior? Drop a comment and let us know if you think @halleberry is doing too much or if she is fine with what she's posting, sound off! Sauce: @queenkay411247 Source: YouTube.com Sign up for your FREE account today at www.Blackination.com and stay updated with the latest news featuring ways to get Social, Streaming Music and Movies, Celebrity Gossip, and so much MORE!! CLICK THE LINK IN OUR BIO TO SIGN UP TODAY!! . . . . #hiphop #viral #sunday #halleberry #sexy #celebritynews #celebritygossip #blackexcellence #blackigossip #melanin #hiphopnews #nahlaaubrey #family #love #mother #pic #smile #love #art #twerk #explorepage #comment #johnwick #allwhite #blackwomenrock #instapic #instagram #follow #actress #hollywood

A post shared by BLACKiGossip (@blackigossip) on

 

Svoju vezu započeli su 2005., u martu 2008. rođena je njihova kćerka Nahla, a dvije godine kasnije započela je i jedna od najružnijih bitki za starateljstvo. Sve je otišlo korak dalje kada je Halle Berry odlučila s Nahlom preseliti u Francusku kako bi mogla započeti zajednički život s tadašnjim partnerom Olivierom Martinezom, a kojeg je ipak Aubrey optužio da se upetljao u njihov prethodni dogovor o skrtarateljstvu nad kćerkom.

2012. sudija je odbio molbu Halle Berry za preseljenjem, a dvije sedmice kasnije Gabriel Aubry i Olivier Martinez fizički su se obračunali u kalifornijskom domu slavne glumice, nakon čega su obojica, zbog zadobivenih povreda, hospitalizirani.

Bitka za starateljstvo na kraju je okončana, te su uz pomoć suda uspjeli postići dogovor. 2014. godine sud je naredio Halle Berry da svom bivšem partneru plaća 16 hiljada dolara mjesečno alimentacije, kao i da retroaktivno plati 115 hiljada dolara te dodatnih 300 hiljada za Aubryjeve advokatske troškove.

Pročitajte još