Haris i Moran Medunjanin: Sada je vrijeme za proširenje porodice

Piše: Redakcija

I dok knjigu u kojoj je ispisao fudbalske stranice polako zatvara, Haris Medunjanin istovremeno otvara onu u kojoj će ispisati najljepše dijelove zajedničkog života s lijepom Izraelkom Moran Rahimi. Dugogodišnju vezu su krunisali brakom u Philadelphiji, gdje Haris nosi dres istoimenog kluba. Njihovo vjenčanje proteklo je bez velike medijske pompe i tek su rijetki znali da su sudbonosno “DA” izgovorili krajem jula ove godine. Tajnovitost nije iznenađenje, jer, osim da je jedan od naših najboljih veznjaka, o Harisu se malo zna izvan sportskih terena. Bespoštedno se davao u dresu Reprezentacije BiH, a nakon što bi utakmica bila završena, vraćao se u svoj privatni svijet, koji je daleko od medija i reflektora dijelio sa svojom porodicom i prijateljima. Prije nekoliko dana je boravio u Sarajevu. Napravio je iznimku i upoznao nas sa suprugom, s kojom je vezu počeo još prije šest godina. Ovo je prvi put da o svojoj ljubavi govore za medije. Moran plijeni ljepotom poput kakve aristokratkinje.

 VJENČANJE U OPĆINI

– Vjenčali smo se nabrzinu u općini u Philadelphiji. Ušli smo, sačekali broj, oni su nas pozvali i to je trajalo pet minuta. Moja mama je prisustvovala vjenčanju, Moranina nije, jer radi u Izraelu. Ali, prava svadba tek treba da se desi, možda naljeto, još nismo odredili datum. Još ne znamo kako će sve izgedati, ali jedno slavlje će sigurno biti u Sarajevu, a drugo u Tel Avivu – otkrivaju nam na početku razgovora.

Haris i Moran, vlasnica beauty salona, upoznali su se u Izraelu, ubrzo nakon što je Haris, 2012. godine, potpisao ugovor s “Tel Avivom”. Sudbonosni susret desio se na vjenčanju zajedničkih prijatelja i nije trebalo proći dugo da preraste u vezu. No, Haris će potpisati za “Gaziantepspor” u Turskoj, te će okončati vezu.

– Zajedno smo bili skoro godinu i po, a onda sam otišao iz Izraela. Moran je imala svoj posao, nisam htio da je vodim, da mijenja sredinu, nisam želio da kvarim ni njoj ništa. Razumjela je sve. Nakon Turske otišao sam u Španiju, a onda se ponovo vratio u Izrael. Obnovili smo vezu i sve je bilo kao da nismo nikada ni prekidali. Kada smo se vidjeli, krenuli smo po starom i zajedno smo bili dvije godine, a nakon što sam karijeru nastavio u “Philadephiji”, došla je sa mnom u Ameriku, gdje smo se i vjenčali – priča nam Haris.

Moran ne krije da se u svog muža zaljubila na prvi pogled.

– Za mene je to definitivno bila ljubav na prvi pogled, a za njega ne znam – veselo nam govori, dok Haris kroz šalu dodaje:

– Baš mi se svidjela, ali ja sam malo povučen, ne mogu sebe odmah da dam, moram da malo vidim kakva je situacija.

Prije pet godina, u jednom od rijetkih intervjua koje je dao u sportskoj karijeri i gdje je govorio o manje poznatim detaljima iz svog života, porodici, majci, koju naziva velikim borcem, jer je učinila sve da njega i njegovu sestru izvede na put, obezbijedi im dostojan život, svojim daidžama…, otkrio nam je da njegovo srce može osvojiti karakterno jaka i neovisna žena. Moran je upravo žena koju je tada opisao.

– Mislim da sam pao na to što je lijepa, dobra osoba i kulturna žena, ali i samostalna. Mnogo godina sam živio vani, možda sam nekada i pomislio da budem s nekom našom djevojkom, mada je to teško kada nisi ovdje. Ali, upoznao sam Moran i želim da, ako Bog da, dugo godina živimo zajedno. Zato sam i dao sve od sebe da je osvojim. Znao sam od početka da je ozbiljna cura i da tu nema zezanja. Kada upoznaješ djevojke, odmah vidiš je li ozbiljno ili ne – govori.

Da Haris nije tipični fudbaler, potvrđuje nam i njegova supruga.

Kompletan intervju čitajte u aktuelnom broju magazina Azra. 

Foto: Nikola Blagojević

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti