Posjetili smo dramski studio Makadam: Mjesto gdje djeca razvijaju maštu

Piše: Redakcija

Foto: Aldina Zaimović

Da je gluma čaroban i lijep svijet, uvjerili su nas Mia, Hana, Sara, Asja, Jona, Dino, Jasmina, Iris, Ajra i Tea zajedno sa svojim profesorom, mladim glumcem Rijadom Gvozdenom, koji su prije nekoliko mjeseci počeli ispisivati historiju dramskog studija „Makadam“ u Sarajevu. Njih deset čini prvu grupu polaznika. Iako pripadaju različitim generacijama, glumački nerv i energija su im isti. Mi smo prisustvovali jednom od njihovih časova. Obradovali su se, bili su znatiželjni i s radošću su stali pred naš objektiv.

Ova institucija je posebna i stoga što njeni polaznici sami smišljaju tekst za scenu koju će u datom trenutku odglumiti. Profesor je tu, nadgleda cijeli proces i vješto im daje smjernice, ali svojim glumcima ostavlja da sami pišu tekstove za svoje predstave. Koliko se profesionalno pristupa radu s mladima i djecom u ovom studiju, pokazuje i to da svi obučeni u crno, te da ovdje razlika ne postoji.

Cijelu priču o dramskom studiju “Makadam” čitajte u aktuelnom broju magazina “Azra”.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti