Katie Holmes: Kod sebe najviše volim optimizam

Piše: Redakcija

Vježbam četiri puta sedmično. Raznovrsnost je ključ, inače mi sve dosadi. Volim bicikl, boks, jogu, a ponekad odem i na časove plesa. Kući imam bicikl, tako da vježbam i kući, ukoliko zbog obaveza ne mogu otići u teretanu. Vježbanjem izbacujem sve frustracije i dobijem snagu za rad

 

Katie Holmes je dugo bila u žiži medija zbog razvoda od Toma Cruisea, te jedno vrijeme tajnom, a kasnije ne toliko javno eksponiranom vezom s Jamieom Foxxom. Danas je sama, posvećena novom pravcu u svojoj karijeri. U intervjuu za američki magazin „Shape“ otkrila je da je sretna, jaka i spremna za sve izazove u budućnosti.

– Uživam u životu, volim avanturu – kaže glumica, koja sebe opisuje velikim optimistom.

– To najviše volim kod sebe. Volim upoznavati ljude i iskusiti mnogo različitih stvari. Uvijek sam na nogama kad je riječ o spremnosti na nove izazove.

View this post on Instagram

🌞

A post shared by Katie Holmes (@katieholmes212) on

Jedan od njih je i režija. Trenutno režira svoj drugi film i uživa u svakoj minuti posla.

– Ispunjava me saradnja sa svakim članom na setu, pričanje priče kroz vlastiti objektiv. Sjajno se osjećam zbog toga, kada stvaram, sretna sam – kaže Holmes koja ne zapostavlja ni svoju glumačku karijeru.

Početkom decembra u kina stiže njen novi film, horor triler „Brahms: The Boy II“. Nije fan strašnih filmova, kaže, ali se posebno radovala ovom projektu.

View this post on Instagram

Such an inspiring night at La MaMa ❤️

A post shared by Katie Holmes (@katieholmes212) on

– Igram ženu koja je prestrašena što đavolska lutka preuzima kontrolu nad njenim djetetom. Zar svaki roditelj ne osjeća isti strah u vezi s preuzimanjem nečije konrole nad djetetom? Za mene ova uloga je metafora toga.

No, njena najdraža uloga je ipak uloga majke, 13-godišnjoj kćerki Suri, koju je rodila u braku s Tomom Cruiseom.

– Blagoslovljena sam što imam tako posebnu kćerku. Biti njena majka apsolutno je najveći dar i privilegija.

Na snimanje editorijala za spomenuti magazin došla je u društvu mame, koja joj je najveća podrška i s kojom rado odlazi na pozorišne premijere. Jednako koliko vodi računa u kakvim projektima će učestvovati, s mnogo pažnje se posvećuje i svom tijelu, ali i čuvanju optimističnog stava bez obzira na to šta prolazi u životu.

View this post on Instagram

@allisonbornstein6 @genevieveherr @bradleyirion #ysl

A post shared by Katie Holmes (@katieholmes212) on

– Vježbam četiri puta sedmično. Raznovrsnost je ključ, inače mi sve dosadi. Volim bicikl, boks, jogu, a ponekad odem i na časove plesa. Kući imam bicikl, tako da vježbam i kući, ukoliko zbog obaveza ne mogu otići u teretanu. Vježbanjem izbacujem sve frustracije i dobijem snagu za rad. Nekad vježbam i s kćerkom, sve zavisi kakav mi je dan. Imamo svoju rutinu, međutim, ne forsiram je da vježba vani sa mnom, nekako mi to izgleda nepotrebno – kaže Katie, koja je dugo radila na povećanju samopouzdanja.

– Možete imati samopouzdanje u određenim stvarima, ali u drugim segmentima baš i ne, pa jednostavno radite da ga povećate. Što sam više fokusirana na postizanje ciljeva, to više imam samopouzdanja, jer se mentalno usmjerim na to što želim raditi. Ukoliko nisam sigurna u nečemu, sjednem i radim na tome da vidim o čemu se radi, i na koje sve načine to mogu postići. Kad napravim prvi korak ka tome, sve mi izgleda mogućim. Na taj način ja, zapravo, na cilj gledam iz racionalnije perspektive. Radije tako, nego da kažem: „Oh, Bože, ja to ne mogu“.

Katie naglašava kako žena mora voditi računa o sebi, te svoje želje učiniti prioritetom.

– Mnogo vjerujem u brigu o sebi. Ti momenti su vrijedni. Imam i svoje dnevne rituale, ujutro odvojim 20 minuta da na papir napišem listu stvari na kojima sam zahvalna u svom životu, i slušam umirujuću muziku. To je jedna vrsta meditacije, sebi dajem to vrijeme da uistinu uživam. Ono je baza da moj dan počne u dobrom tonu.

Osim što je jedna od modnih ikona, Katie vodi računa i o ishrani i zdravlju.

– Pokušavam imati balansiran pristup hrani. Fokusiram se na unošenje hranjivih stvari, ali nisam opsjednuta time. Kad idem na večeru s prijateljima, uživam u lijepom obroku. Ako,naprimjer, želim jesti junk food, ja ću je jesti, ali ću sutradan jesti nešto zdravije. Omiljena hrana mi je nachos. I jako volim desert, kolače, bombone.

Sve u svemu, zdrava sam. Obično ujutro pravim smoothie od zelenila i voća. Jedem mnogo salate i ribu, nastojim ne jesti mnogo ugljikohidrata, kao što su hljeb i tjestenina, jer me čine pospanom. Ali volim hranu i volim kuhati. Iako nisam neka sjajna kuharica, uživam spremati obroke.

Pomaganje drugima

– Volontiranje sam ugradila u svoj život. Volim biti dijelom zajednice u praktičnom smislu, odlazim i u centre za beskućnike kako bih pomogla. Nedavno sam bila u Grčkoj, to putovanje mi je otvorilo oči. Toliko je izbjeglica iz cijelog svijeta, nevjerovatna je spoznaja da je toliko ljudi iz tako strašnih okolnosti odlučilo krenuti ispočetka na nekom drugom mjestu. I dalje ću pratiti šta se dešava i pomagati.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti