Bila je najzanosnija žena u Hollywoodu, a onda se sve promijenilo: Izgubila sam dijete, posao, kuću

Piše: Redakcija

Foto: AFP

Sharon Stone rođena je 1958. godine u gradiću Meadvilleu u američkoj državi Pennsylvaniji. Već od malih nogu smatrali su je izrazito nadarenim djetetom, progovorila je i prohodala prije prvog rođendana, a sa samo pet godina pohađala je drugi razred osnovne škole. I prije nego što je završila srednju školu počela je osvajati takmičenja u ljepoti, a zahvaljujući svom znanju, dobila je i stipendiju za fakultet u Pennsylvaniji, na kojem je odabrala kreativno pisanje i umjetnost. Ipak, njena prava i istinska ljubav bila je ona prema glumi. 

1977. Sharon je odlučila da se odseli i počene živjeti sa svojom tetkom u New Yorku te je odmah potpisala ugovor s poznatom modnom agencijom “Ford Agency”, i postala njihovo najtraženije lice, a mnogi je se i danas sjećaju s reklame za tada popularni parfem Charlie. Zbog izgleda predviđali su joj neviđenu karijeru modela, no pad s konja ostavio joj je veliki ožiljak na vratu te je zbog toga počela gubiti unosne ugovore. Ona nije odustajala od ostvarenja svog sna da postane glumica. Jedno vrijeme živjela je i u Evropi, ali je onda shvatila da manekenstvo nije ono čime se želi baviti.

Tri godine kasnije Woody Allen angažirao ju je za filmSjećanja na zvjezdanu prašinu”Iako je to bilo samo pojavljivanje na filmu, to je bio njen početak.  Hollywood ju je primjetio tek 1990., kada je dobila ulogu supruge Arnolda Schwarzeneggera u filmuTotalni opoziv”, a ubrzo nakon toga prihvatila je i ponudu “Playboyada” se skine gola za magazin. Sama je smatrala da joj s 32 godine, koliko je tada imala, takvo što ne može naštetiti, a onda je 1992. dobila ulogu koja ju je proslavila – onu Catherine Tramell u “Sirovim strastima”.

Filmovi su se nizali, a onda je stigla uloga u filmu “Casino”, za koji je 1995. dobila i nominaciju za Oscara, koji je napokon pokazao njeno pravo lice i zahvaljujući kojem nije bila samo isprazna holivudska ljepotica. U svojoj karijeri krasila je više od 300 naslovnica celebrity magazina, ali i modnih magazina, i nebrojeno puta bila na listama najseksi žena svijeta.

Njen život se naglo promijenio, u septembru 2001. godine, kada je Sharone u svom tadašnjem  domu u San Franciscu pala na pod u dnevnom boravku, nakon što je doživjela nešto što je sama opisala kao udar munje. Kad je došla sebi, osjetila je jaku glavobolju, ali je bila i zbunjena. U takvom stanju uspjela je doći do automobila kako bi potražila pomoć. Uspjela se spustiti niz ulicu, iako joj je noga bila umrtvljena.

– Moj je oporavak bio pravi pakao. Izgubila sam 18 posto tjelesne mase u samo devet dana, a kada sam izašla iz bolnice, izgledala sam kao kost i koža, borila sam se mjesecima.

Kada je stigla kući, Sharon Stone sve je morala učiti ispočetka – od hodanja do govora – a sve to nije joj bilo nimalo lako. Priznala je kako ju je najviše pogodilo nerazumijevanje okoline za njeno stanje.

– Tada sam se borila za skrbništvo nad svojim sinom i za to da počnem funkcionirati kako bih na kraju mogla ponovno raditi. Izgubila sam gotovo sve – dijete, posao, kuću. Bila sam zahvalna čelniku LVMH-a Bernardu Arnaultu jer me spasio ponudivši mi ugovor za Dior. Trebala sam otplatiti hipoteku na kuću. Bila sam najseksi filmska zvijezda, a onda… Baš kao princeza Diana, i ja sam bila poznata – ona je onda umrla, a ja sam doživjela moždani udar. Nakon toga smo obje zaboravljene – prisjetila se Stone.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti