Severinin advokat za Azru otkriva koje greške u borbi za dijete je pjevačica napravila

Piše: Redakcija

Foto: Pixsell.hr

Prije dvije sedmice, u regionalnim medijima je odjeknula vijest da je pjevačica Severina Kojić izgubila spor s bivšim partnerom, srbijanskim biznismenom Milanom Popovićem, te da će njihov sin Aleksandar (7) živjeti s ocem. Naime, sutkinja Općinskog građanskog suda u Zagrebu Tea Golub donijela je privremenu mjeru prema kojoj će Popović samostalno brinuti o zdravlju i obrazovanju djeteta, dok će majci biti dozvoljeno da sa sinom provodi 88 sati mjesečno, odnosno da ga viđa dva puta sedmično i svakog drugog vikenda. Za Severinu, koja je u jeku turneje „The Magic Tour” saznala presudu, ovo je sigurno najteži životni udarac. Istog dana, malo poslije 20 sati, u pratnji supruga Igora, sina je predala Milanu, no imala je pravo da s njim odmah provede vikend, te da ga ponovo preda ocu u nedjelju navečer. Odluka suda iznenadila je mnoge te podijelila javnost. Mnogi smatraju da je Severini učinjena nepravda i da je djetetu mjesto uz majku. Nakon donošenja odluke, kontaktirali smo obje strane. Severinini pravni zastupnik, advokat Mato Matić, potvrđuje da su prvi sati nakon što je sutkinja odlučila da Aleksandar živi s ocem, za pjevačicu bili šokantni.

– Odluka je šokantna! Zato što je nesporno da je Severina, ako išta, izuzetna majka. Prema tome, to je bio dovoljan razlog da se u taj segment ne dira, pogotovo do te mjere da nju eliminirate kao majku i date prednost ocu, čovjeku koji do treće godine dijete nije vidio, jer je on zaključio da je tada samo majka ta koja djetetu može pružiti potpunu njegu. Odjednom se cijela priča okreće – kaže Severinin advoka Mate Matić za naš magazin dan nakon što je donesena privremena odluka.

Ipak, pjevačica je prihvatila njegove sugestije, da postupaju onako kako moraju.

– Ona je kao majka koja kljunom kljuca svakoga ko se nastoji približiti njenom gnijezdu, napravila niz grešaka, te na prostoru Hrvatske kakva jeste, gdje taj subjektivni faktor igra značajnu ulogu, stvorila loše odnose. Sud to nije znao otkloniti, niti eliminirati i ostali smo u prostoru u kojem se može očekivati da nam se, zapravo, neko osveti na način koji je moguć, a to je mišljenje koje nama ne ide u prilog – rekao je Matić.  

Cijeli tekst čitajte u aktuelnom izdanju magazina Azra.

Pročitajte još