Milan Popović za “Azru”: Kada bismo Severina i ja komunicirali, naše dijete bilo bi najsretnije na svijetu

Piše: Redakcija

U jeku borbe za ravnopravno skrbništvo nad sinom, Milan Popović je u Zagrebu, 2017. godine, nakon što je dobio boravišnu dozvolu, kupio kuću na Horvatovcu, te ju je opremio i prilagodio potrebama Aleksandra. Prošle  sedmice, u regionalnim medijima odjeknula je vijest da je pjevačica Severina Kojić izgubila spor s bivšim partnerom, srbijanskim biznismenom Milanom Popovićem, te da će njihov sin Aleksandar (7) živjeti s ocem.

U razgovoru za naš magazin Milan Popović govori kako ga sudska odluka nije iznenadila.

– Realni životni događaji posljednjih nekoliko mjeseci su ukazivali na to da je ovakvo nešto neminovno i u najboljem interesu djeteta – naglasio je Popović i objasnio:

– Saosjećajnost je najplemenitija ljudska emocija i uredu je da jedan dio javnosti ispoljava takvu emociju na ovaj način. Nažalost, javnost nije upućena u sve detalje da bi mogla objektivno da sudi. Ovo što im je dostupno, a što plasiraju u medije Severinini advokati i PR-ovci, daleko je od istine.

Počnimo od toga da ova presuda nije presedan, ovakve presude se sve češće donose na sudovima u Republici Hrvatskoj i više nisu rijetkost. Drugo, veoma bitno, dijete majci nije oduzeto, samo je prešlo da živi kod oca, a uredno će i dalje nastaviti da boravi i kod majke. Zatim, primopredaja djeteta nije bila tako dramatična, kako su mediji to predstavili, pošto je dijete tog dana svakako trebalo da ide kod mene. I posljednje, posebna skrbnica nije vidjela dijete zato što se Severina protivila tome da ga vidi, a što je više nego očigledno iz spisa. Očigledno da majčini advokati nisu dobro uradili svoj domaći zadatak – govori Milan, koji je prije nekoliko mjeseci govoreći o dugogodišnjem sudskoj borbi za skrbništvo nad djetetom, za naš magazin naglasio kako se ovaj spor vodio i vodi jer je njegova želja da sa sinom provodi jednako vremena koliko i njegova majka, kao i u vrijeme kada je majka spriječena da bude s djetetom. Isti stav je ponovio i ovoga puta.

– Želim jedan normalan roditeljski odnos s majkom našeg djeteta. Ipak mu je ona i uvijek će biti jedina njegova majka. Siguran sam da bi naše dijete na taj način napokon postalo jedno od najsretnije djece na ovom svijetu! – kaže nam i otkriva da Severina s njim odbija da komunicira već godinama.

– Nemam namjeru da komuniciram s advokatima u vezi s pitanjima o našem djetetu. Bilo koja komunikacija u vezi s temom o djetetu mora da se vodi isključivo na nivou mama – tata.

 

Kompletnu priču čitajte u akrualnom izdanju magazina Azra

Pročitajte još