Slavnom pjevaču se sudi u tri države, sad je stigla nova optužnica: Platio je da bi mogao oženiti maloljetnicu

Piše: Redakcija

R.Kelly je optužen da je platio dokument kako bi se mogao vjenčati s maloljetnom pjevačicom Aaliyah

Tužitelji u New Yorku revidirali su postojeću optužnicu protiv pjevača R. Kellyja, te ga sada osim za seksualno i fizičko zlostavljanje terete i za davanje mita i to u periodu kad je oženio maloljetnu pop zvijezdu Aaliyah. U optužnici koja je predata na Savezni sud u Brooklynu se navodi kako je Kelly 30. augusta 1994., platio lažni identifikacijski dokument osobi koja je identificirana samo kao “Jane Doe”. Dan kasnije, tada 27-godišnji Kelly vjenčao se sa 15-godišnjom R&B pjevačicom Aaliyah Danom Haughton na tajnoj ceremoniji koju je Kelly priredio u hotelu u Chicagu. Pod pritiskom roditelja, koji nisu odobravali da se njihova kćerka uda za mnogo starijeg pjevača, brak je nakon samo nekoliko mjeseci poništen. Ljubav među parom je zaiskrila jer je Kelly bio vodeći autor i producent Aalijinog debitantskog albuma iz 1994. godine, simboličnog naslova:  “Age Ain’t Nothing but Number” (Godine nisu ništa drugo nego broj).

Nova optužnica samo je kap u prepunoj čaši optužbi na račun Kellyja, koga terete kako za seksualno tako i za fizičko zlostavljanje, i što je najgore od svega, mnogi od njegovih optuživača tvrde da su u to vrijeme bili maloljetni. U njegovu odbranu neće moći govoriti Aaliyah, koja je život izgubila u avionskoj nesreći 25. augusta 2001. godine, na Abaco otocima na Bahamima. Imala je 22 godine i tek je završila snimanje spota za svoj singl “Rock the Boat”. Kellyju od pomoći nije ni muzički status, niti činjenica da je osvajao i Grammyje, njegov ugled je uništen. Optužen je da je koristio svoju slavu kako bi regrutirao mlade žene i djevojke za ilegalne seksualne aktivnosti.

Tužitelji u Brooklynu već su ga optužili za više seksualnih zločina, uključujući rekete, otmice, prisilni rad i seksualno iskorištavanje. Navode da su on i njegovi zaposlenici i pomoćnici na koncertima birali žene i djevojke i pripremili ih za seksualno zlostavljanje. 52-godišnji pjevač također je optužena za slične seksualne zločine na saveznom sudu u Chicagu, na državnom sudu u Chicagu i na državnom sudu u Minnesoti. Suđenja na tri spomenuta suda, pjevača, koji se trenutno nalazi u zatvoru u Chicagu, očekuju u aprilu, maju i septembru. Kellyev advokat u New Jerseyju, Douglas Anton, u četvrtak je najnoviju optužnicu protiv svog klijenta nazvao “smiješnom i apsurdnom”.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti