Ema Burnazović i Irnes Divjan: Uvijek treba buditi ljubav u ljudima

Piše: Redakcija

Sva muzika koja pozitivno utječe na čovjeka i njegove emocije je neminovno dobra muzika i u takvoj i mi uživamo. Odrastali smo i proveli djetinjstvo u rock muzici, slušajući “Parni Valjak “, Željka Bebeka, “Divlje Jagode”, “Smak”, Branimira Štulića, “Pink Floyd”, “Indexe”

 

Ema Burnazović i Irnes Divjan, mladi muzički duo “Ema & Irnes”, pravo su osvježenje na bosanskohercegovačkoj muzičkoj sceni. Nedavno su izdali drugi autorski singl “O ljubavi”. Kako i sam naziv kaže, pjesma u fokus stavlja emociju kojom bi se svi ljudi trebali voditi.

– Tekst je vrlo jednostavan. Šalje lijepu i snažnu poruku, a pisali smo ga sami, kao i muziku i aranžman, produkciju smo sami odradili također. U pjesmi “O ljubavi” nema skrivenog značenja i pristupačna je svima. Ljubav je svugdje oko nas i ona je izvor života. Uvijek treba buditi ljubav u drugima. Ona je, bez obzira na sve okolnosti, uvijek prisutna u našim životima, bez nje nema života – kažu Ema i Irnes za naš magazin i otkrivaju na koji način nastaju njihove pjesme.

– Inspiraciju za pisanje pronalazimo svugdje oko nas. Može biti u bilo čijoj pjesmi, djelu, riječi i rečenici pa i samom pogledu. Mi to zajedno sastavljamo na osnovu nečega čega se sjetimo, a što utječe na naše emocije. Uvijek postoji jedna osnovna ideja na osnovu koje pišemo koncept te na kraju biramo ono što najbolje zvuči i tako stvaramo kompromis.

Mnogi su načini na koje možete upoznati jednog autora. Najbolji je ako otkrijete na na čijoj muzici je odrastao i čiji autorski rad cijeni.

– Volimo svu muziku koja dopire do srca ljudi. Sva muzika koja pozitivno utječe na čovjeka i njegove emocije je neminovno dobra muzika i u takvoj i mi uživamo. Odrastali smo i proveli djetinjstvo u rock muzici, slušajući “Parni Valjak “, Željka Bebeka, “Divlje Jagode”, “Smak”, Branimira Štulića, “Pink Floyd”, “Indexe”…, teško je o tome pričati jer bismo mogli spomenuti desetke njih, a nema smisla izostaviti nekoga – govore nam.

Koliko su 19-godišnja Ema Burnazović iz Sarajeva i dvije godine mlađi Irnes Divjan, također iz Sarajeva, posvećeni umjetnosti, najbolje govori njihovo obrazovanje. Ema je završila Srednju školu primijenjenih umjetnosti, te je danas studentica Likovne akademije u Sarajevu. Irnes ne krije da mu je, nakon što završi Srednju muzičku školu, koja je bila logičan nastavak Osnovne muzičke škole, cilj upisati Muzičku akademiju.

 

Cijelu priču čitajte u printanom izdanju magazina Azra.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti