Emela Burdžović Slipičević i Damir Slipičević nakon vjenčanja: Željeli smo intimnu ceremoniju i dan pun ljubavi

Piše: Redakcija

Foto: Sanela Babić

Brak je za nas mjesto na kojem želimo biti. Mjesto ljubavi, poštovanja, saradnje, zagrljaja, pažnje, posvećenosti i partnerstva, ali onog istinskog partnerstva i podrške u smislu da smo oslonac jedno drugom i da znamo da uvijek možemo računati jedni na druge. Ne samo Damir i ja, nego cijela naša porodica. To je lijepa luka i mjesto kojem pripadamo, mada moram reći da smo se mi tako osjećali i ponašali i ranije

 

Poznato TV lice, novinarka i urednica N1 televizije, Emela Burdžović i njen izabranik, ekonomist Damir Slipičević prošle subote su se u Sarajevu, nakon duže od godinu veze, jedno drugom zavjetovali na vječnu ljubav. Brak je, kaže nam Emela, za njih bio prirodan slijed stvari, novi nivo u njihovoj ljubavnoj priči, koja je počela na događaju kojem su oboje prisustvovali.

– Upoznali smo se na susretu međunarodnih bh. cestovnih prevoznika u organizaciji Vanjskotrgovinske komore u Zenici. Ja sam vodila program, a on je bio na poslovnoj večeri – otkriva nam Emela i dodaje čime ju je Damir osvojio.

– Duga je to lista. Ne mogu u jednu riječ da stavim. Dobrota, duhovitost, muževnost… Pametan je jako, brižan je otac, dobar čovjek, a uz sve to je i zgodan. Ma, baš je duga lista. Ne ustručava se da pokaže emocije, to mu je vrlo važno, a pokazuje i veliko poštovanje prema ženama uopće – ističe ona.

Oboje su, kako nam Emela otkriva, željeli da njihovo vjenčanje bude intimna ceremonija u krugu članova porodice.

– Naše vjenčanje je bilo u krugu porodice, roditelja, te mog brata i njegove porodice. Damirov brat je u Kanadi, pa nije uspio doći. Oboje smo htjeli intimnu ceremoniju i sve je ispalo kako smo i zamislili. Htjeli smo da imamo lijepe fotografije i to smo na kraju, zahvaljujući divnoj Saneli, uspjeli i dobiti. Vjenčali smo se u Općini Centar i onda smo samo otišli na ručak u jedan od naših omiljenih restorana kod Kibeta. Nadali smo se da ćemo imati lijep pogled, međutim, u Sarajevu je bila magla i nije se vidio prst pred okom, ali to nam nije pokvarilo lijep ugođaj i ambijent. Bilo je to vjenčanje bez muzike i bez ikakvih aktivnosti osim ljubavi, razgovora, hrane i pića s najbližima – kaže Emela i dodaje da im je tog dana na emocije najviše utjecalo prisustvo djece, njene kćerke Nađe i Damirovih kćerki Ene i Zare.

Foto: Sanela Babić

 Prisustvo kćerki

– Bilo nam je jako bitno da su one tu, taman da drugi ne dođu. Izvinite mame, tate, braćo i kumovi, koje mnogo volimo, ali djeca su djeca i oboje smo bili sretni što su sve tri curice željele da dođu i što su se sredile za tu priliku. Njihovi međusobni zagrljaji i fotografiranje s njima su nam bili  najemotivniji trenuci na vjenčanju. Sve nam je nekako ispunjeno ljubavlju i imamo lijep i zdrav odnos. Prava smo porodica i mnogo nam znači njihova podrška. Naša veza je išla takvim slijedom da smo prvo bili oprezni prema djeci, kako ćemo im reći, pa smo se lagano upoznavali, počeli živjeti zajedno… Imali smo obzira prema djeci, jer djeca su, uz to što smo jedno drugom najvažniji, najvažniji dio našeg života. Imamo tri super cure, divne su, vrijedne i pametne djevojčice – ističe ona.

Emela i Damir su za kumove izabrali dugogodišnje prijatelje, ona Jaana Amira Alića, a Damir Faruka Čaluka.

Pročitajte još