Društvene mreže zbog videa “gore”: Šta se dešava između princa Williama i Kate?

Piše: Redakcija

William i Kate u emisiji legendarne Mary Berry

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea, Kate i William važe za par iz snova. Njihovo gostovanje na BBC-u ove sedmice je top tema na društvenim mrežama. Kad je legendarna britanska kuharica i TV zvijezda 84-godišnja Mary Berry obznanila da sprema specijalnu božićnu emisiju posvećenu kuhanju u kojoj će glavne zvijezde biti princ William i vojvotkinja Kate, mnogi su s nestrpljenjem čekali 16.decembar i prikazivanje showa na BBC One. Publika je prvi put imala priliku vodjeti kraljevski par kao opuštene mlade roditelje, koji su se ponašali poput svakog drugog prosječnog para.

Zajedno s Mary i humanitarnim radnicima su kuhali božićne delicije. Gostovanje je bio način da im se zahvale za sav humanitarni rad koji obavljaju tokom cijele godine. Međutim, na vrhuncu prazničnog raspoloženja, izdvaja se isječak BBC One na kojem Kate sklanja Williamovu ruku sa svog ramena. Par je sjedio pored kamina, okružen volonterima, u pozadini se čula lagana muzika, svi su opušteno razgovarali, i u jednom trenutku William stavlja svoju ruku na Kateino rame, ali ona naglo okreće rame i sklanja je. Na snimku se međutim, ne čuje šta ona govori. Caitlin McBride, urednica irskog websitea “The Independent”, odmah je podijelila snimak na Twitteru uz opis: „Veliko pitanje: Šta se dešava između Kate i Williama?“.

Reakcije na snimak su bile podijeljene. Jedni su ga osudili i nazvali neprimjerenim uz opasku da ga je BBC One trebao isjeći i izbaciti, drugi su Kateinu gestu poredili s gestom Melanie Trump koja je nekoliko puta u javnosti supruga stavila na njegovo mjesto, dok su treći diskutirali kako je Kate nakratko ostavila po strani kraljevsku ulogu i pokazala stvarne emocije.

Pročitajte još