Nije me sram govoriti da je moja majka ubila oca, jer želim pomoći drugim porodicama

Piše: Redakcija

U novom intervjuu za NPR Charlize Theron je kazala da se “ne srami” razgovarati o noći kad je njena majka u samoodbrani ubila njenog oca, i da je uvijek bila otvorena za razgovor o događaju, jer time želi poslati poruku da i drugi ljudi u sličnim situacijama shvate da nisu sami.

-To nasilje u porodici je nešto što dijelim s puno ljudi, nije me sram razgovarati o tome, jer mislim da što više pričamo ove stvari, sve više shvaćamo da nismo sami ni u čemu. U mom slučaju to je priča o odrastanju s ovisnikom i o onome šta ta ovisnost učini čovjeku – kazala je Charlize, koja je imala 15 godina kada je njena majka Gerda upucala supruga Charlesa 1991. godine.

Gerda nikada nije procesuirana zbog ubistva supruga, jer je njeno pucanje u supruga okarakterizirano kao samoodbrana. Do pucnjave je došlo jer je Charles prijetio porodici vatrenim oružjem u njihovom domu u Južnoj Africi, nakon čega ga je na Charlizeine oči Gerda upucala. Charlize je ranije u jednom od svojih intervjua vezu s ocem opisala kao krajnje nezdravu.

-Moj otac je bio vrlo bolestan čovjek. Cijeli život je bio alkoholičar. Bila je to prilično beznadna situacija. Naša porodica je nekako zaglavila u tome. A svakodnevna nepredvidivost života s ovisnikom stvar je s kojom sjedite i koja je ugrađena u vaše tijelo i um do kraja života. Mislim da je moja porodica bila nevjerovatno nezdrava. Naravno, voljela bih da se ta noć i sve što se dogodilo nikad nije dogodilo, ali nažalost to se događa kad ne dođete do korijena ove vrste problema.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti