Oglasila se Schumacherova supruga: Malim koracima do velike promjene

Piše: Redakcija

Sedmerostruki prvak Formule 1 Michael Schumacher pretrpio je tešku povredu mozga u skijaškoj nesreći u francuskim Alpama 29. decembra 2013. godine, nakon koje je proveo i šest mjeseci u medicinski izazvanoj komi. Od tada do danas, malo šta je otkriveno o Schumacherovom stanju, tajanstvenost vlada naročito od septembra 2014., otkada se liječi u svojoj kući na obali Ženevskog jezera. I dok se fanovi pripremaju da povodom šeste godišnjice od nesreće pokrenu novu stranicu na društvenim medijima „KeepFightingMichael“, Michaelova supruga Corinna im poručuje: „Velike stvari počinju malim koracima, i mnoge sitnice mogu stvoriti ogroman mozaik“. Navijački klub Kerpen u Njemačkoj objavio je da će upotrijebiti hashtag “KeepFighting” za svoju kampanju na društvenim mrežama.

“KeepFighting” je, također, naziv porodične fondacije koja podržava druge žrtve nesreće i ulaže u istraživanje mozga i leđne moždine.

– Možete biti sigurni da je on u najboljim rukama i da činimo sve što je ljudski moguće da mu pomognemo. Molim vas, shvatite da slijedimo Michaelove želje i zadržavamo u privatnosti tako osjetljiv predmet poput njegovog zdravlja – kazala je Corrina prošlog mjeseca za svog supruga magazinu „She’s Mercedes“.

Pročitajte još