Vanja Semić: U 2020. godini ću…

Piše: Redakcija

Pred kraj svake godine, Vanja Semić,  poznato TV lice, sumira želje koje je planirala ostvariti u proteklih 12 mjeseci. Neke je uspjela ostvariti, a neke ne. Želje i planove za 2020. godinu objedinila je na listu, te čvrsto sebi i nama obećala da će ih u narednim mjesecima realizirati.

 Ovu godinu mi je kad je o knjigama riječ obilježila napuljska tetralogija Elene Ferante. U narednom periodu bih voljela pročitati „Hroniku ptice navijalice“,  Haruki Murakamija, jedino djelo koje nisam pročitala od ovog nevjerovatnog autora.

 Veliki sam gurman, ali ne znam napraviti sushi. Iako drugi kažu da ga nije teško napraviti, ako imaš dobre sastojke, ja čekam dobre živce za to.

Posjetila sam divne destinacije, ali planiram kampovanje na nekoj nepoznatoj destinaciji blizu rijeke, planinski ambijent.Voljela bih vidjeti kako se snalazim bez suvremenih pomagala, jedan na jedan sa prirodom.

Voljela bih otići u Moskvu i zabilježiti reportažu o ovom nevjerovatnom gradu. Volim Rusiju, rodnu zemlju velikih pisaca na čijim djelima sam stasala. 

https://www.accorhotels.com/3328

 Koncert Red Hot Chilli Pappersa mi je još uvijek neostvaren san. Nastupaju na hipodromu u Firenzi u junu 2020. godine, što bi mogla biti prilika da okupim ekipu i autom odemo na nastup.

 Iako ih imam desetine, još uvijek tragam za idealnim modelom farmerica.

 

Veliki sam ljubitelj koktela. U Novoj godini bih voljela probati neki novi koktel koji će me oboriti s nogu. 

 

 

 

 

Pročitajte još