Zvijezde koje su nas zauvijek napustile prošle godine

Piše: Redakcija

Ove su nas godine napustile mnoge velike ličnosti kako na domaćoj, tako na stranoj sceni. Koje smo gubitke doživjeli u 2019., prisjetite se u nastavku.

Ivo Gregurević

Jedan od najpoznatijih glumaca napustio nas je odmah drugog dana 2019. u 67. godini života. 

U filmu je debitirao 1977. godine s filmom “Ne naginji se van”, glavnom ulogom provincijalca na radu u Njemačkoj, da bi tijekom 80-ih i 90-ih ostvario niz izuzetno zapaženih velikih uloga na filmu.

Proslavila ga je uloga u filmu “Čaruga” (1991.) gdje je glumio “slavonskog Robina Hooda” .

Karl Lagerfeld

Jedan od najvećih modnih velikana kreativni direktor modne kuće Chanelpreminuo je 19. februara ove godine u 86. godini života. 

Karl Otto Lagerfeldt rođen je u 10. septembra 1933. u Hamburgu u bogatoj njemačkoj porodici. Na početku karijere uklonio je slovo “t” iz prezimena da bi ono zvučalo komercijalnije, a interes za modu i dizajn pokazivao je još u djetinjstvu.

FashionNetwork Worldwide@FNW_WW
 

BREAKING NEWS – Karl Lagerfeld, fashion’s first global superstar designer and the creative director of Chanel for the past three decades, has died.

Prikaži sliku na Twitteru
 
 

Mani Gotovac

A prije nešto više od mjesec, preminula je  spisateljica i pozorišna kritičarka Mani Gotovac i to na svoj 80. rođendan.  

Živjela je u Zagrebu, pisala pozorišne spise i prozu te se bavila dramaturgijom u Hrvatskoj i u inozemstvu.


Photo: Ivana Ivanovic/ Pixsell

Luke Perry

Glumac Luke Perry, koji je najpoznatiji po ulozi Dylana McKaya u seriji ‘Beverly Hills 90210’, preminuo je nakon što je početkommarta pretrpio moždani udar. 

U vrijeme smrti snimao je seriju ‘Riverdale’, a pojavito se i u novom filmu Quentina Tarantina “Once Upon A Time in Hollywood”.

Šaban Šaulić

Legenda narodne muzike Šaban Šaulić doživio je 17. februara tešku saobraćajnu nesreću nakon nastupa u Njemačkoj od čijih je posljedica preminuo u bolnici. Pjevač je sahranjen uz pjesmu “Ne plači dušo” koju je posvetio supruzi davne 1984.

https://www.instagram.com/p/B6tNG6ihb2u/?utm_source=ig_embed

Pročitajte još