Nevjerovatni iznosi: Slavne zvijezde koje zarađuju milione samo na Instagramu

Piše: Redakcija

Stari način oglašavanja preko reklama ili reklamnih spotova koje kompanije same rade polako postaje stvar prošlosti, a zamijenio ga ja digitalni oblik koji se najčešće odvija preko društvenih mreža. U tome su se već ispraksirale neke od najpoznatijih zvijezda koje u ovom poslu vrte milione. Vodeći na ovoj listi je fudbaler Cristiano Ronaldo. Daily Mail objavio je listu poznatih osoba koje su u prošloj godini najviše zaradili na najpopularnijoj društvenoj mreži Instagram. Prema njihovim podacima najtraženiji u ovome je Cristiano Ronaldo, koji je od ovakvog oblika reklamiranja zaradio nevjerojatnih 47,8 miliona dolara.

Od ukupno 49 sponzoriranih objava u prošloj godini od kojih su većinom za velike kompanije poput sportske kuće Nike, Ronaldo je u džep spremio pozamašan iznos novca. Odmah nakon Ronalda na listi se nalazi još jedan nogometaš i to njegov najveći rival, Argentinac Lionel Messi. Barcelonin igrač zaradio je u protekloj godini od oglašavanja na Instagramu 23,3 miliona dolara.  Ima ugovor sa sportskim brendom Adidas, američkim proizvođačem čipsa Lays, te brendom nakita Jacob & Co. U godinu dana objavio je ukupno 36 reklamnih poruka putem društvenih mreža.

Treće mjesto ove liste zauzela je jedna žena. Mlada manekenka i članica reality porodice Kendall Jenner u 2019., je putem oglašavanja na Instagramu zaradila 15,7 miliona dolara. 24-godišnja manekenka ima nekoliko partnerskih ugovora od kojih se ističe onaj s brendom cipela Stuart Weitzman, a isto tako ambasadorica je kozmetičke kompanije Estée Lauder.

View this post on Instagram

@calvinklein #MYCALVINS #CKHOLIDAY

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti