Otac mu je preminuo od alkohola, brat se drogirao, a majka ga je htjela pobaciti

Piše: Redakcija

Rođen je  05. februara, 1985. godine. Nedavno je Cristiano proglašen najpoznatijim i najpopularnijim sportašem svijeta. Uz njegovu ekstremnu slavu i bogatstvo, u nastavku pogledajmo ljude koji njemu znače najviše.

Jose Dinis Aveiro, otac

Cristiano Ronaldo`s family - father Jose Dinis Aveiro

Niko nije znao da će na kraju postati najbolji strijelac u Portugalu, ali kao dijete, Ronaldo je već bio ljubitelj fudbala. Igrao je za amatersku ekipu Andorinha, a njegov otac je bio čovjek koji im je održavao dresove. Mnogi ljudi su se onda ismijali Cristianu, jer je njegov otac i čistio svlačionice da bi zaradio više novca za porodicu. Jose je definitivno vidio kako je njegov sin bio strastven i nadaren i ohrabrio ga je da bude bolji uprkos podvizima zbog svog finansijskog statusa.

Jose Dinis je bio alkoholičar i Ronaldo je čak jednom prilikom spomenuo da je njegov otac pio svaki dan. Ovo je bio glavni razlog zbog koga su imali nepostojeću vezu između oca i sina. Nažalost, Jose je umro u septembru 2005. zbog bolesti jetre izazvane alkoholom. Cristianu mnogo teško pada to što njegov otac nije mogao vidjeti sve njegove uspjehe.

Maria Dolores dos Santos Aveiro, majka

Cristiano Ronaldo`s family - mother Maria Dolores dos Santos Aveiro

Maria Dolores bila je kuharica i čistačica u vrijeme kada je rodila Cristiana. Jedna stvar koju je Maria htjela uraditi u toj trudnoći je abortirati. Danas je njen sin njen najveći blagoslov i sreća.

Majke imaju posebno mjesto u srcima svoje djece, posebno njihove muške djece. Kada joj je Ronaldo s 14 godina, predložio da će odustati od obrazovanja kako bi nastavio profesionalnu karijeru u fudbalu, Maria se složila s tim. Tokom  godina dokazala je kako je njegov  najveći fan, a isto je pobjednica nad karcionom dojke.

Katia Aveiro, sestra

Cristiano Ronaldo`s siblings - sister Katia Aveiro

Ronaldo praktički ima dvije majke, jedna je njegova prava mama Maria Dolores, a druga njegova starija sestra Katia. Ona je 11 godina starija od njega i bila je druga ruka koja je pomogla brinuti se za njega kao dijete, dok je mama bila zauzeta sklapanjem kraja s krajem. Danas je Katia postala slavna osoba, uz nestašnu karijeru pop pjevačice.

Godine 2005., kada je Katia započinjala karijeru, koristila je ime “LaRonalda” do 2013. godine kada je njeno ime postalo Katia Aveiro. Proslavila se i u portugalskoj verziji reality showa Survivor 2014. godine.

Hugo Aveiro, brat

Cristiano Ronaldo`s siblings - brother Hugo Aveiro

Vodio je građevinski posao u svom rodnom gradu Fugalu i danas je direktor Ronaldovog muzeja. Muzej CR7 je muzej koji posjeduje sve Cristianove nagrade i trofeje. Hugo je predložio ideju i bio je glavni čovjek od njegovog osnivanja. Njegov brat Hugo je bio zavisnik od droge i alkohola, a Ronaldo mu je kroz sve bio ogromna podrška, te se kladio s njim ako osvoji Ligu prvaka prvi put da će Hugo ići na odvikavanje, što je i učinio.

Elma Aveiro, sestra

Cristiano Ronaldo`s siblings - sister Elma Aveiro

Elma je najzatvorenija iz porodice Aveiro, ne eksponira se mnogo u javnosti, a ima svoju modnu liniju.

Cristiano Ronaldo's family

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti