Asmir Begović o supruzi: Kad sam je prvi put vidio znao sam da je mnogo toga moguće među nama

Piše: Redakcija
 
Nakon velikog uspjeha ljetnog kampa koji je u julu održan u Sarajevu, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i golman engleskog premijer ligaša AFC Bournemoutha Asmir Begović odlučio je u glavnom gradu naše zemlje otvoriti specijaliziranu školu za golmane. Akademija Asmir Begović zamišljena je kao mjesto koje će dječacima i djevojčicama između osam i 18 godina pružiti vrhunske uslove za rad, profesionalno okruženje i priliku za individualni napredak, saopćeno je iz Begovićevog tima.

O njegovim poslovnim uspjesima se mnogo pričalo ali, Asmir je porodičan čovjek i brižan otac. O supruzi Nicolle jako malo znamo. Asmir je otvoreno govorio za naš magazin. 

– Rođena je u Americi. Nakon deset godina života s roditeljima se preselila u Englesku i tu je već 17 godina. U Engleskoj joj je rođena majka. Upoznali smo se prije 2008. godine, i od tada smo zajedno. Ona mi je mnogo pomogla u karijeri, uvijek je bila uz mene. Nicolle ima svoje interese, karijeru…Bavi se jahanjem, odnosno dresurom konja, i ima velike ambicije. U jednom trenutku je morala odlučiti da li će studirati ili nastaviti s jahanjem. U međuvremenu smo se upoznali, dobili dijete, i onda se situacija promijenila.

Kad ste znali da će ona biti Vaša supruga. Jeste li to mogli reći već pri prvom susretu?

– Svako laže kada kaže: Znao sam ovo ili ono, jer takve stvari nikad ne znaš u životu. To znaš kako vrijeme prolazi. Ali, možeš znati osjećaš li nešto posebno prema osobi koju si upoznao. Baš to nešto posebno sam osjetio kada sam prvi put vidio Nicolle. Odmah smo se povezali. Nakon prvog izlaska sam znao da je mnogo toga moguće među nama.

Gdje ste se upoznali?

– U Portsmuthu. S prijateljem sam se dogovorio da izađemo u jedan kafić na piće. Tu sam vidio Nicolle. Sve dalje je historija…

Šta je Nicolle naučila o Bosni?

– Bila je u Bosni nekoliko puta. Lijepo joj je uvijek bilo. Probala je da uči bosanski jezik, ali ide teško. Međutim, razumijem kako joj je, jer kada jezik ne koristiš često, onda je i učenje teže. Međutim, mnoge bosanske riječi razumije. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti